Správy

V Jarovciach bude od pondelka v prevádzke celá škola, v Rusovciach prvý stupeň

V Mestskej časti Bratislava Jarovce bude od pondelka 8. februára v plnej prevádzke okrem materskej školy aj základná škola. V Rusovciach sa začne vyučovať len na prvom stupni a pre žiakov bude zabezpečená družina.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach bude od pondelka v prevádzke celá škola, v Rusovciach prvý stupeň
Zdroj: TASR

Základná škola v Jarovciach, ktorá sa zapojila do štrajku organizovaného Iniciatívou slovenských učiteľov, bola minulý týždeň v obmedzenom režime. Od 1. februára bola prevádzka ZŠ a MŠ prerušená. Škôlka opäť funguje bez obmedzenia. „Od pondelka obnovujeme základnú školu bez obmedzenia,“ potvrdila riaditeľka ZŠ s MŠ Eva Ondrášeková.

Základná škola v Rusovciach bude od pondelka 8. februára vyučovať len v prvom až štvrtom ročníku a pre týchto žiakov bude v prevádzke aj školská družina. Informovala o tom riaditeľka Marta Bičanová.

„Žiaci, ktorí navštevujú piaty až deviaty ročník, nebudú mať od 8. februára vyučovanie a pre týchto žiakov nie je v prevádzke ani školská družina,“ spresnila Bičanová, ktorá rodičov vyzýva, aby sledovali webovú stránku školy, keďže ukončenie štrajku môže byť u jednotlivých učiteľov individuálne. „V prípade, že nastúpi dostatočný počet učiteľov, bude otvorená prevádzka celej školy,“ doplnila Bičanová.

Prečítajte si tiež: Štrajk učiteľov trvá. Dokedy, zostáva otvorené

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM