Adriana Banásová Rôzne

V hlavnom meste sa opäť stavia: Na Dlhých Dieloch vyrastie Boomerang

V Bratislave sa v poslednej dobe roztrhlo vrece s novostavbami. Byty sa stavajú na každom kroku a rozširovať sa tento krát bude aj sídlisko Dlhé Diely. Vyrásť tam má štvorpodlažná bytovka s 39 bytovými jednotkami.

Ilustračný obrázok k článku V hlavnom meste sa opäť stavia: Na Dlhých Dieloch vyrastie Boomerang
Zdroj: Dnes24.sk

Sídlisko Dlhé Diely sa po novom rozšíri o ďalšie byty. V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves tak pribudne na Hudecovej ulici nový bytový dom v tvare boomerangu.

Komplex bude disponovať jednoizbovými až trojizbovými bytmi. Bytovka bude rozdelená na dva bloky prepojené podzemnou garážou s 32 parkovacími miestami. V prípade malej kapacity podzemného parkoviska bude možné parkovať aj pred domom.

Súčasťou povolenia je dokopy 69 parkovacích miest, ich počet by sa však mal zmenou územného rozhodnutia znížiť na 53. Sprístupnené budú cez Hudecovu ulicu z Janotovej.

V blízkosti areálu bytovky sa nachádza materská škola, na opačnej strane Hudecovej ulice je rad garáží.

Projekt bude z celkovej kapacity 39 bytových jednotiek disponovať 13-timi jednoizbovými, 12-timi dvojizbovými a 14-timi trojizbovými bytmi. Momentálne prebieha stavebné konanie.

Prečítajte si tiež: Dočká sa Pezinok nového zimného štadióna? Výstavba v lokalite Rozálka sa komplikuje

Novostavba si však vyžiada zbúranie iných komplexov, pôjde však o staršie a menšie budovy s dvorom, kde v minulosti sídlili firmy.

Developerom projektu je spoločnosť Next Invest patriaca pod Retep Slovakia, ktorá začiatkom leta odštartovala výstavbu menšieho bytového domu Karpatia, situovaného v Modre. Retep stojí aj za bytovými projektmi Rezidencia Arcos v Lamači či Bytovým komplexom Agátky v Stupave. Ako informoval denník trend, v budúcnosti plánuje spoločnosť výstavbu ďalšieho projektu so 68 bytmi na bratislavských Kramároch.

Prečítajte si tiež: Na lúke pod Dlhými Dielmi by mohol vyrásť nový bytový komplex, plány však prekračujú limity

zdroj foto: Ateliér 3ab

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM