Rôzne

V hlavnom meste bude v utorok konferencia Bratislava Smart Region

Cieľom konferencie je hľadať smart riešenia pre obce a mestá v Bratislavskom kraji s využitím moderných technológií.

Ilustračný obrázok k článku V hlavnom meste bude v utorok konferencia Bratislava Smart Region
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) organizuje pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku konferenciu Bratislava Smart Region. Bude o smart vízii, ale aj projektoch a riešeniach, ktoré Bratislavský kraj zavádza. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Smart riešenia

Cieľom konferencie je hľadať smart riešenia pre obce a mestá v Bratislavskom kraji s využitím moderných technológií. Snahou je urobiť základné služby pre občanov kvalitnejšie, efektívnejšie a aplikovateľné.

„Hlavné témy podujatia sú doprava, životné prostredie a cestovný ruch. V rámci témy doprava sa bude diskutovať o vhodných riešeniach podporujúcich využitie alternatívnych spôsobov dopravy a motivujúcich k presedlaniu z automobilu na iný typ dopravy. V oblasti cestovného ruchu sa budú prezentovať smart riešenia na aktívne trávenie voľného času, ako aj spojenie turizmu a ochrany životného prostredia,“ priblížila Forman.

Hospodárenie s vodou a energiami, adaptácia na zmenu klímy či reakcia na extrémne počasie a ich zohľadnenie v smart stratégii budú ústredné témy diskusie. Súčasťou konferencie budú aj odborné workshopy a účastníci budú diskutovať o pripravenosti konkrétnych smart riešení pre implementáciu v regióne. Pre každú skupinu bude vybratých niekoľko relevantných projektov, ktoré budú zástupcovia akadémie, verejnej správy, startup komunity či biznisu spoločne riešiť.

utorok / vo Vodárenskom múzeu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM