Adriana Banásová Rôzne

V Hiltone sa dnes súťažilo o korunku krásy. Bude v poradí dvadsiata Miss Slovensko rodáčka z Bratislavy?

Mladosť, krása a príjemná atmosféra dnes sprevádzali posledný konkurz na Miss Slovensko 2015. Dievčatá z celého Slovenska prišli vyskúšať svoje šťastie a stať sa tak dvadsiatou kráľovnou krásy. Ako to dnes v hlavnom meste prebiehalo nám porozprávala riaditeľka súťaže Karolína Chomisteková.

Ilustračný obrázok k článku V Hiltone sa dnes súťažilo o korunku krásy. Bude v poradí dvadsiata Miss Slovensko rodáčka z Bratislavy?
Zdroj: TASR

Dnes bol posledný konkurz v rámci Slovenska. Ako to dnes v Bratislave vyzeralo?

Musím povedať, že som veľmi milo prekvapená, Bratislava je opäť veľmi silná. Po včerajšej Žiline, ktorá veľmi milo prekvapila, prišlo veľmi veľa dievčat aj dnes a boli krásne. Dnes bol posledný regionálny konkurz ale to neznamená, že budúci týždeň v semifinále neuvidíme nové tváre. Znamená to, že sa prihlásili dievčatá prostredníctvom internetových prihlášok a postúpili priamo do semifinále. Budúci týždeň začíname trochu inak- začína sa hneď skoro ráno a prvé pôjdu dievčatá, ktoré postúpili priamo do semifinále, ktorých je približne 50.

Takže koľko dievčat postúpi celkovo do semifinále?

Je to 50 dievčat, ktoré postúpili priamo na základe internetu a ďalších okolo 30–40 z konkurzov.

Máte nejaký svoj tajný tip na víťazku?

Zatiaľ vidím niektoré dievčatá vo finále.

Vidíte vo finále aj nejaké dievča z Bratislavy?

To je ťažko povedať, pretože veľmi nesledujem, odkiaľ dievčatá sú. Síce je to Bratislavský konkurz, ale veľa dievčat je tu z rôznych kútov Slovenska a sú sem centralizované napríklad kvôli školám.

Aká atmosféra vládla dnes na konkurze?

Atmosféra je ako na každom regionálnom konkurze perfektná, pretože sme tu veľmi dobrá partia. Sme veľmi dobrý tím a väčšinou nám vychádzajú naše odhady i keď občas sa nájdu aj nejakí „soliteri.“

Máte Vy, ešte stále ako úradujúca kráľovná a zároveň riaditeľka súťaže, dva hlasy pre súťažiacu? Povedzme, že si vyberiete dievča, za ktorým si stojíte aj napriek možno nesúhlasu kolegov a presadíte si svoje?

Keď nám napríklad dopadne hlasovanie nerozhodne, tak ja ako riaditeľka mám to právo „veta“, ale som rada, že vo väčšine prípadov sa zhodujeme. Je tu veľmi veľa odborníkov a každý z nich má iné očko, či už fotografické, stylistické, alebo náš choreograf to vidí zase z iného uhla, takže si vždy nechám poradiť.

Na čo kladiete pri výbere najväčší dôraz? Musí mať dievča dlhé vlasy, dlhé nohy…?

Ide o takú komplexnosť a samozrejme dôležité sú pohovory. Síce môže byť dievča krásne ale keď pohorí na pohovore tak je to trošku problém. Na tých „centimetroch“ sa vždy dá zapracovať aj počas prípravy, ktorá trvá tri mesiace. Ide teda hlavne o takú komplexnosť všetkých vlastností.

Ako veľmi je dôležitý pre missky cudzí jazyk?

Je to veľmi dôležité, lebo slečna, ktorá vyhrá a ide na svetovú súťaž, ktorá je väčšinou v zahraničí, sa musí vedieť dohovoriť po anglicky. Angličtina je nevyhnutná a je to základ.

Finále Miss Slovensko sa uskutoční 24. apríla 2015, ktorému bude predchádzať trojmesačná príprava dievčat.

súťažiace o korunku krásy
9
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM