Samospráva

V Dúbravke vyhradili pre zápis prváčikov pracovné dni

Zápis je povinný pre všetky deti, ktoré do konca augusta tohto roku dovŕšia šesť rokov, aj tie, ktoré mali odloženú školskú dochádzku.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke vyhradili pre zápis prváčikov pracovné dni
Zdroj: TASR

Zápis do prvých tried základných škôl sa v bratislavskej Dúbravke uskutoční tento rok počas pracovného týždňa. Budúcich prvákov spolu s ich rodičmi privítajú školy v stredu a štvrtok (20. – 21. 4.) v čase od 15.00 do 18.30 h.

„Rodičia môžu v týchto dňoch svoje deti zapísať do štyroch ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti,“ pripomenula hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. „O prijatí rozhodne riaditeľ školy, a to najneskôr do 31. mája,“ dodala.

V roku 2015 zapísali na dúbravské školy 386 prváčikov. Najviac na ZŠ Pri kríži, kde zapísali 137 budúcich žiakov. Viac ako 100 detí zapísali do prvých tried aj na ZŠ Sokolíková.

Zápis je povinný pre všetky deti, ktoré do konca augusta tohto roku dovŕšia šesť rokov, aj tie, ktoré mali odloženú školskú dochádzku. Na zápis treba tiež prihlásiť deti zdravotne postihnuté a zároveň priniesť úradný doklad o druhu postihnutia, aby sa včas prijalo ich vhodné zaškolenie. Zapísať sa musí aj dieťa, ktoré bude navštevovať školu v zahraničí, a to v škole podľa trvalého bydliska.

Prečítajte si tiež: V Novom Meste začínajú zápisy prvákov. Ich počet z roka na rok rastie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM