Rôzne

V Dúbravke si pripomenú spisovateľa V. Šikulu otvorením jeho aktovky

V bratislavskej Dúbravke dnes o 17. hodine otvoria v galérii Villa Rustica Domu kultúry výstavu fotografií Aktovka Vincenta Šikulu.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke si pripomenú spisovateľa V. Šikulu otvorením jeho aktovky
4
Galéria
Zdroj: Facebook

Aktovka Vincenta Šikulu sa koná pri príležitosti nedožitých 80. narodenín a 15. výročia úmrtia tohto významného spisovateľa.

Spomienka na spisovateľa

Pod kuratelou jeho dcéry Veroniky Šikulovej expozíciu pripravila Malokarpatská knižnica v Pezinku. Predstavuje tvorivé a životné zázemie jej otca nielen v modranskom prostredí, ale aj uprostred súrodencov, priateľov, kolegov a iných ľudí. Zábery pochádzajú z rodinných archívov, od priateľov, ale sú tam aj momentky od mnohých známych fotografov.

„Výstava bola slávnostne otvorená minulý rok v septembri v Modre. Odtiaľ putovala do Pezinka, následne do Šikulovej rodnej obce Dubová, kde má aj miesto posledného odpočinku. Potom ju videli v Ivanke pri Dunaji, tam pôsobil dlhší čas ako organista, člen divadelného súboru a dychovky, odtiaľ putovala do Malaciek a teraz si na spisovateľa spomenieme v Dúbravke,“ informovala Lucia Marcinatová z tamojšieho miestneho úradu.

Aktovka Vincenta Šikulu
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM