Správy Samospráva

V Dúbravke sa chystá veľké upratovanie. Zapoja sa aj školy

Už v piatok čaká bratislavskú Dúbravku veľký upratovací deň. Do čistenia a skrášľovania mestskej časti sa zapoja školy i seniori.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke sa chystá veľké upratovanie. Zapoja sa aj školy
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Neporiadok, smeti, staré lístie, úprava zelene a okolia zastávok MHD, natieranie zábradlí, čistenie okolo škôl a škôlok. To všetko čaká mestskú časť Bratislava-Dúbravka už tento piatok (24. 3.) počas jarného upratovania.

Kde sa bude upratovať

Na veľké čistenie a skrášľovanie Dúbravky vybrala mestská časť štyri problémové lokality, každú v inej časti Dúbravky – okolie Materskej školy Cabanova a blízkeho ihriska, okolie Základnej a Materskej školy Nejedlého, stará časť Dúbravky – Žatevná ulica a Hasičská zbrojnica, ulica M. Sch. Trnavského a Švantnerova ulica.

Okrem miestneho úradu sa do veľkého upratovania zapájajú všetky štyri základné školy v Dúbravke, materské školy, ktoré si budú upravovať svoje areály a aj stredné školy v mestskej časti – Gymnázium Bilíkova či Pedagogická a sociálna akadémia Bullova. Cieľom je, aby bola Dúbravka krajšia a čistejšia.

„Chceme, aby miestny úrad išiel týmto upratovaním obyvateľom príkladom, ďalšie upratovanie plánujeme totiž s verejnosťou,“ približuje starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Spolu s dobrovoľníkmi a obyvateľmi chystá mestská časť upratovanie na Deň Zeme, a to v sobotu 22. apríla.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM