Jakub Haršany Samospráva

V Dúbravke pokračujú v opravách ciest a chodníkov

Bratislavská mestská časť Dúbravka opravuje chodníky a cesty, ktoré sú v zlom stave. Poškodené úseky môžu nahlasovať aj samotní obyvatelia mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke pokračujú v opravách ciest a chodníkov
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Dúbravka začala s opravami a prácami na poškodených úsekoch už v minulom roku. Mestská časť investovala do obnovy viac ako 100-tisíc eur. Tento rok práce pokračujú.

Na mnohých miestach sa nachádzali hrbole, diery, výtlky na cestách či jamy na chodníkoch. Zlepšiť stav ciest a chodníkov je preto jedna z priorít mestskej časti.

Opravujú sa aj výtlky

Rozpočet zaťažujú aj krádeže kanalizačných poklopov, ktoré musí mestská časť po zmiznutí zabezpečiť. Po poslednej zime sa objavilo aj viacero nových výtlkov, ktoré sa taktiež museli opraviť.

V tomto roku už opravili cestu s chodníkom na Alexyho ulici, podmytý chodník na Fedákovej ulici či chodníky pri pizzerii Duna na Bazovského ulici a pri ihrisku na Bošániho ulici. Takisto opravili množstvo výtlkov, vpustov a poklopov v rôznych častiach Dúbravky.

„Aktuálne prebiehajú menšie opravy na Hanulovej a Nejedlého ulici. Väčšou opravou bude rekonštrukcia Trhovej ulice, ktorá bude prebiehať na jeseň v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom,“ informovala nás Lucia Marcinátová z miestneho úradu v Dúbravke.

V súvislosti s opravami v mestskej časti momentálne nevznikajú žiadne dopravné obmedzenia. „Tento rok sa plánuje obmedzenie už len v súvislosti s Trhovou ulicou,“ dodala Marcinátová.

Podnety môžu posielať aj občania

Minulý rok sa opráv dočkal napríklad chodník pred denným centrom na Bazovského ulici, chodník Pri kríži či vjazd do materskej školy na Švantnerovej.

„V budúcnosti chce Dúbravka opraviť Hanulovú ulicu, ktorá je dnes vo veľmi zlom stave a Agátovú ulicu, ktorej obnovu rieši v spolupráci so súkromnými investormi a stavebníkmi v danej lokalite,“ informuje miestny úrad.

Na poškodené cesty či chodníky môžu upozorňovať aj obyvatelia Dúbravky. Ak sa vo svojom okolí stretávajú so spomínanými prípadmi, svoje podnety môžu posielať na e-mailovú adresu zrunek@dubravka.sk.

Čítajte aj: Bratislavské cesty dostávajú nový povrch a vodičov opäť čakajú obmedzenia

Opravy ciest a chodníkov v Dúbravke
10
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM