Samospráva

V Dúbravke majú novú materskú školu pre 92 detí

Počas leta prebiehali aj v Dúbravke veľké rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke majú novú materskú školu pre 92 detí
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Na nový školský rok sa počas letných prázdnin pripravila samospráva bratislavskej Dúbravky viacerými stavebnými úpravami.

Rekonštrukcie

Táto mestská časť obnovila kúpeľne v Materskej škole (MŠ) Pri kríži a MŠ Sekurisova, podlahu v MŠ Galbavého, v troch základných školách vymenila linoleum. Najväčšia rekonštrukcia súvisela s prípravou novej MŠ na Fedákovej. Tá vznikla prestavbou a rekonštrukciou chátrajúceho objektu. Jeho obnova sa začala vlani v novembri a trvala do júna. Počas leta prebehlo zariaďovanie objektu.

Budova slúžila v minulosti ako detské jasle. Bývalé vedenie Dúbravky ukončilo prevádzku súkromných jaslí v roku 2009 z dôvodu, že v objekte bude zariadenie pre seniorov. Tento prísľub však ostal len na papieri a budova odvtedy chátrala, v jej časti bol bytový podnik. Rekonštrukciu financovala mestská časť zo svojho rozpočtu, vyčlenila na to 720 000 eur a ďalších 80 000 na vybavenie kuchyne.

„Otvorením pribudla nová štvortriedna MŠ pre 92 detí. Teraz má Dúbravka 44 tried v 11 materských školách. Na nový školský rok do nich rodičia prihlásili 447 detí, prijatých bolo 356. Mestskej časti sa podarilo prijať všetky dúbravské deti, ktoré do konca augusta dovŕšili tri roky,“ informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia dúbravského miestneho úradu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM