Michaela Katonová Kultúra

V Dúbravke je výstava detských prác o budúcnosti verejnej dopravy

Ako veľkí umelci sa včera cítili žiaci základných a materských škôl v bratislavskej Dúbravke. V galérii tamojšieho Domu kultúry mali slávnostné otvorenie vlastnej výstavy s názvom Verejný dopravný prostriedok budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke je výstava detských prác o budúcnosti verejnej dopravy
Zdroj: Dnes24.sk

Deti z MŠ Nejedlého, Ožvoldíkova, Švantnerova a Cabanova prispeli aj spevom, tancom a recitáciou, čím si vyslúžili veľký potlesk od rodičov a ďalších prítomných v zaplnenej galérii. Najlepší sa tešili aj z vecných cien v podobe prilby a reflexných bezpečnostných prvkov.

Desiatky malieb, kresieb, ale i koláže a papierové objekty sú aj fantazijné pohľady na budúcnosť dopravy. Také sú poschodové nielen autobusy, ale aj osobné auto, komfortná MHD, lanová dráha, metro, rakety, hromadná doprava v znamení pohody a zábavy, usmievavé dopravné prostriedky, lietajúce auto, lanovka od Dúbravskej Hlavice až na Bratislavský hrad, aerozastávka MHD alebo komixové riešenie dopravnej zápchy.

„Verím, že naši dopravní inžinieri si z tohto vyberú poučenie, aby sa naša doprava zlepšila,“ s konštatoval úsmevom starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Podľa neho cieľom tejto súťaže bolo nielen sa zabaviť a dať priestor tvorivosti, ale s deťmi aj hovoriť o hromadnej doprave a ekologických možnostiach prepravy. Organizovalo ju oddelenie školstva, kultúry a projektových činností miestneho úradu v spolupráci s Dúbravskými novinami.

Výstava potrvá do 31. januára.

Prečítajte si tiež: Pôjde z Dúbravky lanovka až na Hrad?

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM