Alexandra Húsková Samospráva

V Dúbravke bude viať vlajka Tibetu

Upozorniť na porušovanie ľudských práv vyvesením tibetskej vlajky v deň 57. výročia tibetského národného povstania proti okupácii Čínou – 10. marca 2016. Taký je cieľ medzinárodnej kampane Vlajka pre Tibet, ktorej sa zúčastní aj Dúbravka.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke bude viať vlajka Tibetu
Zdroj: TASR

Do medzinárodnej kampane sa druhý rok zapája aj Mestská časť- Bratislava Dúbravka. Tibetskú vlajku vztýči 10. marca na budove miestneho úradu na Žatevnej 2.

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič hovorí, že do kampane sa mestská časť pridala, aby symbolicky vyjadrila solidaritu s Tibetom.

Celosvetová akcia prebieha od polovice 90. rokov, vznikla v západnej Európe s úmyslom upriamiť pozornosť verejnosti na dlhodobé porušovanie ľudských práv v Tibete. Slovensko sa pripája od roku 2010.

Na Slovensku akciu organizuje mimovládna organizácia Tibetská asociácia. Cez stránku www.vlajkapretibet.sk sa môžu zapojiť samosprávy, jednotlivci aj právnické osoby – každý kto chce podporiť Tibeťanov v boji za ich ľudské práva.

Minulý rok tak spravilo viac ako 200 jednotlivcov a 10 samospráv.

Tibetská vlajka zobrazuje slnko ako radosť zo slobody. Od roku 1959 je v Čínskej ľudovej republike vrátane Tibetskej autonómnej oblasti zakázaná.

Prečítajte si aj: Mesto dnes predstaví verejnosti, ako by mohla vyzerať predĺžená električková trať v Petržalke

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM