Nikola Richterová Samospráva

V Dúbravke a Karlovej Vsi museli kvôli dlhým radám pridávať plenty

Voličskú účasť v prvých hodinách dnešných komunálnych volieb označujú vo viacerých mestských častiach Bratislavy za "veľmi slušnú". V Karlovej Vsi i v Dúbravke museli dokonca upravovať volebné miestnosti. Vo viacerých sa totiž vytvárali dlhé rady.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke a Karlovej Vsi museli kvôli dlhým radám pridávať plenty
Zdroj: TASR

„Vo viacerých volebných miestnostiach sme museli pridávať hlasovaciu plentu,“ uviedli pre TASR zapisovateľ miestnej volebnej komisie v Karlovej Vsi Rastislav Velček i vedúci organizačného oddelenia miestneho úradu v Dúbravke Gabriel Kosnáč.

„Okrem samotného záujmu voličov je dôvodom aj to, že vypisovanie hlasovacích lístkov najmä starším predsa len dlhšie trvá, preto sme sa rozhodli doplniť zásteny, aby ľudia nemuseli na hlasovanie dlho čakať,“ doplnil Kosnáč. Voľby v oboch mestských častiach sú zatiaľ pokojné a bezproblémové.

To isté platí podľa Márie Matiko Štarkovej z organizačného oddelenia miestneho úradu v bratislavskom Lamači. „Máme pomerne vysokú účasť, odhadujeme, že voliť už prišla približne tretina oprávnených voličov,“ referovala pre TASR Štarková.

Záujem o komunálne voľby je aj v Záhorskej Bystrici, napriek faktu, že je tam iba jediný kandidát na post starostu. Podľa Boženy Kubíkovej z miestneho úradu mestskej časti ľudia chodia priebežne a účasť už teraz pomaly dosahuje celkové čísla v rámci účasti v májových voľbách do Európskeho parlamentu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM