Alexandra Húsková Správy

V Devínskej Novej Vsi postavia novú výrobnú halu

V CTParku Bratislava sa začala výstavba výrobnej haly pre spoločnosť HP Adler Pelzer Group. Vyrábať sa tu budú diely pre Touaregy či Porsche Cayenne.

Ilustračný obrázok k článku V Devínskej Novej Vsi postavia novú výrobnú halu
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť CTP začala výstavbu výrobnej haly v mestskej časti Devínska Nová Ves. Pôjde o halu pre spoločnosť HP Adler Pelzer Group, ktorá je dodávateľom Volkswagenu. Plocha haly bude takmer 12-tisíc metrov štvorcových.

V areáli CTPark Bratislava, v tesnom susedstve automobilky Volkswagen, v Devínskej Novej Vsi už boli spustené stavebné práce na výrobnej hale pre spoločnosť HP Adler Pelzer Group.

Obrovská hala bude umiestnená na zanedbanom území, tzv. brownfielde, teda bývalom priemyselnom priestore, na ktorom v minulosti stála tehelňa. Výstavba haly toto územie zároveň revitalizuje, čo bude mať pre lokalitu pozitívny efekt, uviedla spoločnosť.

V hale HP Pelzer sa budú vyrábať diely pre luxusný segment automobilov koncernu Volkwagen ako Porsche Cayenne či Volkswagen Touareg. Spoločnosť plánuje viac ako 340 zamestnancov.

Hala je naplánovaná v celkovej prenajímateľnej ploche s rozlohou približne 11 700 metrov štvorcových. Kolaudácia stavby sa predbežne predpokladá v decembri 2016.

Čítajte aj: Prepojenie Bratislavy a Viedne cez Hyperloop je o krok bližšie

Koncept zelenej spoločnosti

Filozofiou spoločnosti je dbať na životné prostredie v rámci svojich parkov i v ich okolí a aj na estetické parametre týchto priemyselných a výrobných zón. CTP aplikuje svoj koncept zelenej spoločnosti aj na park v Devínskej Novej Vsi.

V uplynulých týždňoch tam spoločnosť dokončila výsadbu zelene. Celkovo CTP v tomto parku vysadila až 549 vzrastlých stromov, s priemerom kmeňov 20 – 40 centimetrov a výškou od 150 do 350 centimetrov. Výber tvoria listnaté i ihličnaté druhy, medzi nimi napríklad aj sekvoje. Stromy doplnilo aj 5 100 okrasných krov.

Čítajte viac: Oddychová zóna v srdci mesta. Ako by mohlo vyzerať bratislavské Lido?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM