Správy

V Devínskej Novej Vsi má vyrásť nový logisticko-výrobný park

V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves chce investor Slovenský odpadový priemysel, a.s., postaviť na budúci rok logisticko-výrobný park.

Ilustračný obrázok k článku V Devínskej Novej Vsi má vyrásť nový logisticko-výrobný park
Zdroj: TASR

Prostredníctvom troch novovybudovaných montážno-skladových halových objektov chce zabezpečiť skladovanie, predmontáž a ľahkú montáž dielov pre automobilový priemysel. Vyplýva to zo zverejneného projektu, ktorý je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie EIA.

Tento park má byť situovaný v lokalite Paulínske. Plocha areálu má 7,18 hektára. V halách bude prebiehať ľahká priemyselná výroba. Produktom montážnych činností majú byť napríklad konektory či panely distribúcie optických vlákien.

Vytvoria asi 743 pracovných miest

V plánovanej prevádzke bude výroba či montáž prebiehať na poloautomatizo­vaných linkách. V objekte sa majú vyrábať plastové diely a montovať výlisky pre časti osobných automobilov. Výsledný tovar sa následne prostredníctvom nákladnej autodopravy odošle odberateľom.

V rámci navrhovanej činnosti počas jej trojzmennej prevádzky sa počíta s vytvorením asi 743 pracovných miest. Približne 400 ľudí by si malo nájsť uplatnenie v logistike a montáži a okolo 300 pracovníkov v administratíve. Investor navrhuje postaviť 343 parkovacích miest pre osobné vozidlá a 13 pre nákladné vozidlá. Výstavba logisticko-výrobného parku by mala stáť okolo 35 miliónov eur a spustenie jeho prevádzky predpokladá investor v roku 2018.

Čítajte aj: Devínska Nová Ves opäť ponúka voľné vyhradené parkovacie miesta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM