Nina Táborská Rôzne

V decembri sa narodilo najmenej študentov UK. Univerzita uverejnila zaujímavé štatistiky o svojich študentoch

Najstaršia a zároveň najväčšia slovenská univerzita, Univerzita Komenského, zverejnila štatisiku, podľa ktorej je december najmenej častým mesiacom narodenia jej študentov. Univerzitu navštevuje najviac študentiek s menom Zuzana a študentov s menom Martin.

Ilustračný obrázok k článku V decembri sa narodilo najmenej študentov UK. Univerzita uverejnila zaujímavé štatistiky o svojich študentoch
Zdroj: TASR

Naopak, najviac študentov UK – až 2431 – má v rodnom liste uvedený mesiac júl. Informovalo o tom oddelenie vzťahov s verejnosťou UK.

Na Silvestra sa narodilo 55 študentov, vianočným darčekom bolo 52 študentov a mikulášskym 67 študentov. 52 študentov univerzity má v rodnom liste dátum 1. január.

Najčastejším dátumom narodenia je podľa oddelenia 10. marec, kedy sa narodilo 104 študentov, hneď za ním nasleduje 8. február, kedy na svet prišlo 100 študentov UK a 29. september priniesol 99 študentov.

Univerzitu navštevuje najviac študentiek s menom Zuzana – 806 a 635 Martinov. Medzi ďalšie obľúbené študentské ženské mená na Univerzite Komenského patria aj Katarína – 771 a Veronika – 734 študentiek. V mužských menách nasledujú po Martinoch Petrovia – 531 študentov a Michalovia – 521 študentov.

Medzi študentmi sa vyskytujú aj exotické mená ako Iselin, Noema, Mustafa Yusuf, Wolfgang či Udo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM