Michaela Katonová Kultúra

V Danubiane budú v tomto roku dominovať Joan Miró a CoBrA

V Danubiane Meulensteen Art Museum bude v tomto roku dominovať výstava diel Joana Miróa a avantgardnej skupiny výtvarníkov CoBrA. Dnes to potvrdil riaditeľ najmladšieho múzea moderného umenia v Európe Vincent Polakovič.

Ilustračný obrázok k článku V Danubiane budú v tomto roku dominovať Joan Miró a CoBrA
Zdroj: TASR

„Výstava slávneho španielskeho výtvarníka 20. storočia a výber z diel umelcov povojnového experimentálneho združenia, ktorí zásadne ovplyvnili vývoj európskeho moderného umenia 2. polovice minulého storočia, bude jednou z najväčších, aké kedy na Slovensku boli,“ uviedol Polakovič.

„Očakávame, že túto výstavu, kde bude možné vidieť repliku Miróovho ateliéru, jeho osem slávnych sôch, maľby, grafiky, kresby, si príde pozrieť 30 až 40 tisíc návštevníkov,“ doplnil Polakovič s tým, že to významne ovplyvní návštevnosť v roku 2016, ktorá bude podľa neho rekordná.

„Rátame, že v tomto roku k nám zavíta 50-tisíc návštevníkov a toto číslo by sa malo ustáliť aj v budúcnosti,“ uzavrel Polakovič, ktorý očakáva, že takáto návštevnosť bude dostatočná na to, aby sa Danubiana etablovala aj ekonomicky v priestore stredného Dunaja.

Joan Miró a umelci z avantgardnej skupiny CoBrA (názov sa skladá zo začiatočných písmen troch hlavných miest krajín, odkiaľ umelci pochádzali – Kodaň (Copenhagen), Brusel, Amsterdam) budú mať v Danubiane vystavené diela od 2. júla do 13. novembra 2016.

Prečítajte si tiež: Soga bilancovala. Toto sú najvyššie vydražené obrazy v roku 2015

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM