Alexandra Húsková Samospráva

V Čuňove schválili dotácie pre športové aktivity mládeže

Na štvrtkovom zastupiteľstve poslanci schválili rozdelenie dotácií pre futbalistov a splav po Dunaji. Diskutovalo sa aj o hrobových miestach, poslanci zrušili poplatok za výkop hrobového miesta vo výške 66 Eur.

Ilustračný obrázok k článku V Čuňove schválili dotácie pre športové aktivity mládeže
Zdroj: Dnes24.sk

O dotáciu žiadala Telovýchovná jednota Čuňovo a Občianske združenie Priatelia Čuňova. O rozdelení sumy 6 500€ poslanci diskutovali, slovo dostali aj zástupcovia OZ Priatelia Čuňova, ktorí mali záujem o dotácie na dve akcie a to na Deň detí, ktorá má v obci už desať ročnú tradíciu a splav v rámci akcie Projekt Dunaj 2015. Zástupcovia OZ Priatelia Čuňova žiadali vytvoriť Koordinačný tím pre lepšiu spoluprácu pri organizovaní spoločných akcií v obci.

Poslanci sa nakoniec rozhodli podporiť futbalistov TJ Čuňovo sumou 5 700€ a Projekt Dunaj 2015 sumou 800€. Na akcii Deň detí sa rozhodli spolupracovať s podporou miestnych sponzorov.

Kontrolórka v svojej správe oznámila, že na úrade nebola riešená ani jedna sťažnosť a petícia. Po schválení troch bodov prevodov pozemkov poslanci schválili aj úhradu nedoplatkov súvisiacich s činnosťou spoločného stavebného úradu Mestských častí Čuňovo, Jarovce a Rusovce so sídlom v MČ Bratislava-Rusovce.

V programe rokovania zastupiteľstva bolo zaradené aj zrušenie príspevku za výkop hrobového miesta vo výške 66,4 Eura. Poslanec Martin Puhovich pritom kritizoval výšku nájmu za nové hrobové miesto na Čuňovskom cintoríne.

Starostka Gabriela Ferenčáková informovala poslancov o návrhu Magistrátu na spoluprácu pri riešení komunitného kompostovania v záhradných osadách a zástavbách rodinných domov. Pripustila, že aj Čuňovo už bude musieť pristúpiť k riešeniu parkovacej politiky, nakoľko sa obec začína zapĺňať.

Informovala poslancov o zmapovaní čiernych skládok na území mestskej časti, ako aj o problémoch na Šengenskej ulici, ktorá stále nie je zaradenou komunikáciou na pozemku Magistrátu.

Poslanci ocenili zmenu časových intervalov v autobusovej doprave, kedy sa od 11.5.2015 na linkách 91 a 191 v popoludňajšej špičke zmenil interval z 20 na 15 minút.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM