Alexandra Húsková Samospráva

V Čuňove sa bude voliť kontrolór

Na prvom mimoriadnom zastupiteľstve tohto roku sa poslanci zišli najmä kvôli potrebe bezodkladného schválenia materiálov – vypísania voľby kontrolóra a udelenia dotácií. Riešila sa však aj čierna skládka v lesíku.

Ilustračný obrázok k článku V Čuňove sa bude voliť kontrolór
Zdroj: Dnes24.sk

Nakoľko aj v tejto mestskej časti v tomto roku uplynie 6-ročné funkčné obdobie kontrolóra, je zastupiteľstvo v zmysle zákona povinné schváliť uznesenie o vyhlásení voľbe kontrolóra 60 dní pred samotnými voľbami. Následne musí byť materiál uverejnený na oznamovacích tabuliach mestskej časti. Voľba kontrolóra pripadla na 30. júna.

O práci kontrolóra sa dozviete viac tu

Poslanci schválili aj Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja mestskej časti na roky 2015 až 2020.

V bode „Rôzne“ starostka Gabriela Ferenčáková informovala poslancov o regionálnom stretnutí starostov, na ktorom jednou z tém bola aj problematika v súvislosti so zákonom o odpadoch. Starostka spomenula, že obci vyplýva povinnosť odpratávať neporiadok aj z cudzích – resp. nezverených pozemkov, čo je mnohokrát nad sily obce.

Poslanci aktívne riešili problematiku umiestnenia smetných košov v mestskej časti. Vyjadrili vľkú nespokojnosť s vyvážaním odpadu a stavebného materiálu do blízkeho lesa. Padli návrhy na stráženie príjazdovej cesty, aby sa zistil pôvodca skládky.

Starostka Ferenčáková oznámila, že majú v pláne žiadať o dotáciu na čierne skládky. Po rozprave bolo zastupiteľstvo ukončené.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM