Tomáš Stupavský Rôzne

V centre mesta sa dá káva vychutnať aj na čerstvom vzduchu. Niektoré podniky už otvorili svoje terasy

Vonku sa stále otepľuje a Bratislavčanov to čoraz viac ťahá do ulíc. Okrem príjemnej prechádzky už ľudia začínajú vyhľadávať posedenie na terasách podnikov. Prešli sme centrom nášho hlavného mesta, aby sme zistili, či už kaviarne alebo reštaurácie dali von stoly a stoličky.

Ilustračný obrázok k článku V centre mesta sa dá káva vychutnať aj na čerstvom vzduchu. Niektoré podniky už otvorili svoje terasy
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

V súčasnosti panuje na väčšine územia Slovenska a aj v Bratislave príjemné slnečné počasie, ktoré priam láka ľudí na prechádzky, či už v prírode alebo v meste. Ak si chcete vychutnať aj šálku kávy alebo čaju na slniečku, na niektorých miestach to už je možné.

Väčšina podnikov otvára svoje terasy až 1. apríla, no v centre mesta sme našli aj prevádzky, ktoré posedenie vonku už ponúkajú.

Provizórne terasy

Naše bádanie po vonkajších posedeniach sme zahájili v historickom centre Bratislavy. Na Michalskej ulici sme našli dva podniky, ktoré už dali von stoly a stoličky

„Počasie zdá sa, že sa nám zlepšuje, tak sme teda aj na žiadosť zákazníkov zriadili pred našim podnikom takú provizórnu terasu,“ uviedol čašník Staroslovenskej krčmy.

Najväčšie zoskupenie ľudí vyhrievajúcich sa na slniečku sa nachádzalo na križovatke ulíc Panská a Ventúrska.

„Veľmi príjemne sa nám tu sedí. Už sme sa nemohli dočkať, kedy si budeme môcť vychutnať kávu aj vonku. Keď na vás svieti slnko, tak už sa dá bez problémov sedieť aj na terase,“ povedal jeden zo zákazníkov podniku Jimmys Restaurant and Bar.

Posedenie na promenáde

Prekvapivo na Hviezdoslavovom námestí sa žiadne vonkajšie posedenia nenachádzali. Terasy sme išli preskúmať aj na obľúbené miesto mnohých Bratislavčanov. Reč je o promenáde pri obchodnom centre Eurovea.

Podľa očakávania sa na nej dnes prechádzalo množstvo ľudí. Niektorí posedávali na lavičkách a iní zase v podnikoch. Celkovo sme napočítali štyri prevádzky, ktoré mali otvorené letné terasy. Tie boli zaplnené do posledného miesta.

„Počas víkendu, keď je pekné počasie sa nám terasu oplatí otvoriť,“ prezradil čašník Cafe N More.

Aj keď už v uliciach Bratislavy nájdete podniky, ktoré vám umožnia si posedieť vonku, väčšina prevádzkovateľov ešte stále čaká pokým sa počasie definitívne ustáli. Podľa predpovedi počasia by malo byť budúci týždeň by v Bratislave prevažne slnečno a denné teploty by sa mali pohybovať v rozmedzí 8 až 13 stupňov.

Prečítajte si tiež: Staré Mesto sa dohodlo s kávičkármi! Pozrite sa, kde všade si v uliciach centra kúpite svoju dávku kofeínu

Terasy v centre Bratislavy
8
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM