Alexandra Húsková Správy

V centre mesta by už nemalo byť ani stopy po Silvestrovských oslavách

Na Silvestrovských oslavách sa na prelome rokov zúčastnilo niekoľko desiatok tisíc Bratislavčanov. Oslavy prebehli bez väčších problémov, po tisícoch zabávajúcich sa ľudí však zostalo centrum mesta plné odpadkov. Počas tohto roka sa s upratovaním začalo hneď po polnoci.

Ilustračný obrázok k článku V centre mesta by už nemalo byť ani stopy po Silvestrovských oslavách
Zdroj: TASR

Každoročne sa s oslavami spája aj neporiadok, ktorý ostane v centre mesta po silvestrovských oslavách. Hlavné mesto preto zabezpečilo, aby sa s upratovacími prácami začalo hneď po polnoci tak, aby mesto sviatok Nového roku privítalo v čistom šate.

Ako sa v meste oslavovalo? Pozrite si galériu: OBRAZOM: Silvestrovská atmosféra v uliciach Bratislavy. Takto hlavné mesto vítalo rok 2016

Najväčší neporiadok zostal na nábreží Dunaja, kde vrcholili oslavy samotným ohňostrojom. Tu dodávatateľská spoločnosť A.R.K. technické služby začala s odstraňovaním neporiadku a smetí hneď po polnoci.

Upratujúci pracovníci sa postupne presúvali do centra mesta na Hlavné námestie, Primaciálne námestie a širšie okolie, kde do skorých ranných hodín upratovali najmä prázdne fľaše, zvyšky z drobných ohňostrojov a ďalší neporiadok vo forme odpadu.

„Centrum mesta, ktoré má v správe Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, bolo vyčistené približne do 8:00 hod. ráno, odvoz odpadu sa ukončil v poobedňajších hodinách 1.januára 2016,“ uviedla Ivana Skokanová, hovorkyňa magistrátu.

Prečítajte si aj: Nový rok 2016 privítal osemminútový ohňostroj nad Dunajom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM