Aktualizované Alexandra Húsková Správy

V celoslovenskom rebríčku škôl sa v prvej trojke umiestnila aj bratislavská škola. Pozrite sa, ktoré školy patria do TOP 10 v Bratislave

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie? Tretie miesto medzi základnými školami získala Spojená škola sv.Františka v Karlovej Vsi

Ilustračný obrázok k článku V celoslovenskom rebríčku škôl sa v prvej trojke umiestnila aj bratislavská škola. Pozrite sa, ktoré školy patria do TOP 10 v Bratislave
Zdroj: TASR

Portál Ineko.sk uverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. „Na portál sme doplnili viaceré aktuálne údaje – napr. za mimoriadne výsledky žiakov (podľa údajov ministerstva školstva), nezamestnanosť absolventov stredných škôl, Štátnu školskú inšpekciu, prijímacie konanie na vysoké školy či využívanie informačných a komunikačných technológií (IKT) pri vyučovaní,“ uvádza Ineko.

Týmto doplnením údajov inštitút nadväzuje na „letnú“ aktualizáciu, kedy bola doplnená prvá časť údajov za rok 2015 (výsledky Testovania 9 a externej časti maturít). „Vďaka aktuálnemu doplneniu vyššie uvedených údajov sme skompletizovali množinu údajov potrebných pre uzavretie hodnotenia škôl za rok 2015 (využíva údaje za obdobie rokov 2012 až 2015). Každá škola tak získala nové hodnotenie,“ píše ďalej Ineko.

Naj školy na Slovensku podľa Ineka

Po aktualizácii rebríčkov sa na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ najlepšie umiestnila ZŠ na Krosnianskej 9 v Košiciach. Nasleduje základná škola na ulici T. J. Moussona v Michalovciach a najlepšiu trojicu dopĺňa ZŠ na Karloveskej ul. v Bratislave, ktorá je organizačnou zložkou Spojenej školy sv. Františka z Assisi.

Medzi strednými odbornými školami (SOŠ) obstáli najlepšie Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2), SPŠ elektrotechnická na Plzenskej ul. v Prešove, a napokon Obchodná akadémia Milana Hodžu v Trenčíne.

Pri gymnáziách obhájilo vedúcu pozíciu Gymnázium sídliace na Poštovej 9 v Košiciach, nasledujú Gymnázium Jura Hronca (Novohradská) v Bratislave a Škola pre mimoriadne nadané deti Teplická 7 v Bratislave.

Top 10 základných a stredných škôl v Bratislave

1. Spojená škola sv.Františka z Assisi, Karloveská 32 – Karlova Ves
2. Gymnázium Juraja Hronca, Novohradská 3 – Ružinov
3. Škola pre mimoriadne nadané deti, Teplická 7 – Nové Mesto
4. 1.súkromné gymnázium, Bajkalská 20 – Ružinov
5. ZŠ Matky Alexie, Palackého 1 – Staré Mesto
6. Základná škola s MŠ, Za kasárňou 2 – Nové Mesto
7. Základná škola s MŠ, Škarniclova 1 – Staré Mesto
8. Základná škola, Kollárova 2 – Svätý Jur
9. Základná škola, Sokolíkova 2 – Dúbravka
10 Základná škola, Mudroňova 83 – Staré Mesto

Prečítajte si aj: Ako dopadli bratislavské školy v deviatackom monitoringu? Pozrite si rebríček TOP 10 škôl

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM