Správy

V budove PaSA v bratislavskej Dúbravke plánujú otvoriť materskú školu

Vznikom novej škôlky bude mať stredná pedagogická škola stredisko odbornej praxe priamo vo svojom sídle.

Ilustračný obrázok k článku V budove PaSA v bratislavskej Dúbravke plánujú otvoriť materskú školu
Zdroj: TASR

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka by mala onedlho pribudnúť ďalšia materská škola. Otvoriť ju plánujú v budove Pedagogickej a sociálnej akadémie (PaSA) na Bullovej ulici.

Unikátna škôlka

V rámci Slovenska pôjde o jedinečnosť, pretože stredná pedagogická škola bude mať stredisko odbornej praxe priamo vo svojom sídle. Otvorenie škôlky so štyrmi triedami pre 80 detí je plánované v septembri tohto roka. Uviedla to riaditeľka PaSA Galina Šimončičová.

„Na prízemí budovy už máme na to určené priestory. Vypracovaná je projektová dokumentácia a máme aj stavebné povolenie. Dostali sme podporu od nášho zriaďovateľa – Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý financuje rekonštrukciu priestorov,“ priblížila riaditeľka. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác. Zriaďovateľom materskej školy bude mestská časť Dúbravka.

Šimončičová tvrdí, že to bude unikátna záležitosť, pretože ich študenti v odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo budú mať priamo v budove školy svoje stredisko odbornej praxe. „Nebudú sa musieť presúvať na iné materské školy, čo je, samozrejme, oveľa výhodnejšie. Učiteľkám v škôlke budú vždy nápomocní naši študenti,“ povedala riaditeľka.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM