Jakub Haršany Rôzne

V Budmericiach sa zišli divadelníci z celého Slovenska

V dedinke Budmerice, na hraniciach Bratislavského kraja, sa tento víkend uskutočnil najväčší divadelný festival na Slovensku pod názvom Kasiopeafest.

Ilustračný obrázok k článku V Budmericiach sa zišli divadelníci z celého Slovenska
Zdroj: Facebook

Išlo už o 4. ročník podujatia, ktoré si od začiatku svojej existencie získava stále viac a viac fanúšikov. Nápad vznikol medzi členmi budmerického divadla Kasiopea v roku 2013, kedy usporiadali premiérový ročník. Postupne sa festival dostával do pozornosti verejnosti a v súčasnosti sa pýši titulom najväčší ochotnícky, celoslovenský, divadelný festival.

Počasie neprialo

Podujatie sa odohráva v nádhernom prostredí budmerického kaštieľa, čo dodáva celému festivalu špecifickú atmosféru. Oficiálne otvorenie festivalu sa uskutočnilo ešte v piatok podvečer. Tento rok však organizátorom neprialo počasie, a tak museli byť sobotňajšie predstavenia presunuté do Kultúrneho domu.

Počas troch dní vystúpili na festivale divadelníci z rôznych kútov Slovenska, dokonca aj zo zahraničia. Jednotlivé divadelné spolky predviedli návštevníkom svoje predstavenia, ktoré zaujali a pobavili obecenstvo. Predstavenia boli rôznorodé, niektoré zaujali starších, iné boli zasa vhodnejšie pre deti.

Okrem divadla aj hudba

Okrem divadelných vystúpení obohatili festival aj hudobné kapely. Jedným z ťahákov víkendu bolo vystúpenie skupiny Michal Tučný revival band z Českej republiky, ktorá predviedla publiku piesne v štýle country. Okrem toho bola v neskorých hodinách pripravená diskotéka, kde sa mohli hostia naplno vytancovať.

Kasiopeafest sa stal obľúbeným letným podujatím návštevníkov zo širokého okolia. Milovníci divadla si určite prišli na svoje aj tento rok, hoci počasie bolo zrejme proti.

Prečítajte si aj: LETNÉ KINO: Premietanie pod holým nebom zaujme svojou ponukou aj tentoraz

Divadelný festival Kasiopeafest
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM