Alexandra Húsková Samospráva

V bratislavskom lesoparku sú nové detské ihriská

Na území mestských lesov pribudli dve nové detské ihriská. Vytypované boli lokality Kamzík a lokalita Drieňovské lúky – Snežienka, ktoré sú veľmi obľúbené medzi návštevníkmi s malými deťmi a kde takéto zariadenia absentovali. Pri bobovej dráhe na Kolibe tak vzniklo ihrisko pre menšie deti.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskom lesoparku sú nové detské ihriská
Zdroj: TASR

Ihriská boli slávnostne „pokrstené“ detským šampanským a uvedené do prevádzky za prítomnosti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, poslancov mestského zastupiteľstva Olivera Kríža a Tomáša Korčeka a riaditeľa organizácie Mestské lesy Bratislavy Juraja Zikmunda na Kamzíku.

„Som rád, že Bratislavčania budú mať týmto opäť skvalitnený ďalší verejný priestor. Hlavné mesto napríklad v tomto roku okrem týchto detských ihrísk kompletne zrekonštruovalo altánok v Horskom parku, pričom bola zdemontovaná pôvodná strecha, ktorú nahradila nová strecha, konštrukcia altánku má nový náter, svah pod altánkom bol spevnený kameňmi. Okrem toho sme obnovili povrch cesty v časti Bohúňovej ulice, kde boli nainštalované aj nové lavičky a stĺpy verejného osvetlenia. Dokončili sme v Horskom parku aj rekonštrukciu takmer 90 lavičiek,“ vymenoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Pre Bratislavčanov je mestský lesopark dôležitý a tak k nemu musíme pristupovať,“ doplnil primátor.

Nové detské ihriská sú osadené v lokalitách, ktoré majú dobrú dostupnosť. Na Kamzík sa dá prísť autom, k Snežienke MHD a je tu aj spodná nástupná stanica sedačkovej lanovky.

„Hlavne v obľúbenom výletnom areáli na Kamzíku takéto zariadenie pre deti už dlhé roky chýbalo. Ihriská sú vybavené lavičkami, smetnými košmi a neďaleko od nich je aj možnosť piknikovania,“ vysvetlil dôvody výberu lokalít poslanec mestského zastupiteľstva Oliver Kríž.

Obdobné detské hracie prvky sú nainštalované aj na návštevníkmi vyhľadávaných ihriskách na Partizánskej lúke a v Krasňanoch.

„Kamzík je lokalita, ktorá je veľmi obľúbená a vyhľadávaná a preto verím, že tieto novinky ocenia všetci návštevníci,“ dodal poslanec mestského zastupiteľstva Tomáš Korček.

„Nové ihriská stáli 50 tisíc eur a boli financované z poslaneckých priorít mestských poslancov Olivera Kríža a Tomáša Korčeka,“ uviedla Ivana Skokanová, hovorkyňa magistrátu.

Prečítajte si aj:

Šijacia literárna kaviareň pod Mostom SNP priniesla do Bratislavy nový typ podujatia

Program na tento víkend: Pozrite sa, čo si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni

Nové ihriská na Kolibe
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM