Samospráva

V bratislavskom Lamači obmedzili prevádzku herní, otvorené budú mať len do desiatej

Novelou všeobecne záväzného nariadenia schválili poslanci Lamača na rokovaní miestneho zastupiteľstva úpravu prevádzkovej doby herní.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskom Lamači obmedzili prevádzku herní, otvorené budú mať len do desiatej
Zdroj: TASR

Herne, ale napríklad i prevádzky pohostinstiev, ktoré poskytujú služby výherných automatov, budú mať na území Lamača od 1. novembra 2016 otvorené len do 22:00 hod.

Novela pre hazardné hry

Úpravu prevádzkovej doby dnes novelou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) schválili poslanci Lamača na rokovaní miestneho zastupiteľstva. „Novela sa týka všetkých zariadení, ktoré prevádzkujú hazardné hry,“ vysvetlila prednostka lamačského miestneho úradu Michaela Kövári Mrázová.

Zástupkyňa takejto prevádzky v neďalekom obchodnom centre v diskusii upozornila, že VZN je v rozpore so súčasným zákonom a porušuje slobodu podnikania. Avizovala, že pri prijatí VZN preveria zákonnosť postupu.

Podľa právnej zástupkyne lamačského miestneho úradu zákon o obecnom zriadení takúto úpravu mestskej časti umožňuje. Poslanci Pavol Čech a Radoslav Olekšák skonštatovali, že úprava prevádzkových hodín je relevantnou možnosťou, ako na území mestskej časti obmedziť hazard.

Rovnakú úpravu prevádzkovej doby herní prijali v máji 2015 v susednej Dúbravke.

Čítajte aj: Magistrátu zmizlo niekoľko tisíc podpisov pod petíciu proti hazardu

Automaty a hazard
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM