Ľuba Lesná Samospráva

V bratislavskej lokalite Polianky pribudne polyfunkčný komplex

V Dúbravke v lokalite Polianky vyrastie rovnomenný polyfunkčný komplex s bytmi, obchodmi a penziónom. Strechu nad hlavou by v ňom mohlo od roku 2017 nájsť približne 370 ľudí. Počíta s tým zámer spoločnosti Jannis, ktorý na webstránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP).

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskej lokalite Polianky pribudne polyfunkčný komplex
Zdroj: TASR

V súčasnosti nevyužívané a nezastavané územie pôvodne slúžilo ako záhrady. Investor na ňom plánuje postaviť polyfunkčný komplex pozostávajúci z podzemnej časti vrátane garáže a z nadzemnej časti, kde by sa mali nachádzať obchody, byty, penzión, dvor či terénne parkovisko. Komplex bude rozdelený do ôsmich samostatných blokov, spoločne prepojených podzemnou garážou.

Na prízemí – obchody

Prízemie by malo byť určené prevažne pre obchody a vyššie poschodia pre byty. Obyvateľom má byť k dispozícii 131 jedno- až štvorizbových bytov. V penzióne vznikne 42 jednotiek prechodného ubytovania a na prenájom bude slúžiť deväť jednotiek. Možnosť nového bývania tu podľa investora získa asi 374 osôb. „V polyfunkčnom objekte vznikne aj 121 parkovacích statí v podzemnej garáži a 147 parkovacích plôch na povrchu, z toho 11 pre imobilných,“ vyčísľuje spoločnosť v zámere.

Polianky

Lokalita Polianky je najbližšou časťou Dúbravky v smere k centru mesta. Z východu je vymedzená diaľnicou D2 z Patrónky smerom na Brno, zo západnej strany Ulicou Mikuláša Schneidera-Trnavského s električkovou traťou, zo severu Harmincovou ulicou s frekventovanou autobusovou dopravou a na juhu hranicou lesa Sitina.

Celkové náklady na vybudovanie komplexu odhaduje investor na 13 miliónov eur. S výstavbou by chcel začať v marci 2015 a ukončiť ju hodlá do dvoch rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM