Kultúra

V Bratislave začína Nu Dance Fest. Predstaví umelcov z celého sveta

Dvanásť predstavení s umelcami z celého sveta ponúka 12. ročník festivalu súčasného tanca a pohybového divadla.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave začína Nu Dance Fest. Predstaví umelcov z celého sveta
Zdroj: TASR

Nu Dance Fest sa začína dnes (22. 4.) v Bratislave a privíta viac ako 30 umelcov z deviatich krajín Európy a USA. V programe figurujú nielen predstavenia, ale aj projekcia filmu Mr. Gaga o svetoznámom izraelskom choreografovi Ohadovi Naharinovi a dva workshopy.

Pocta zosnulým umelcom

Festival otvorí predstavenie Diamondance_Hommage á 2M ako pocta dvom nedávno zosnulým umelcom Milanovi Adamčiakovi a Michalovi Moravčíkovi na Dobrom trhu na Jakubovom námestí. Grafickú partitúru uvedú vo forme hry otvorenej aj pre širokú verejnosť. Prvý festivalový deň prinesie tiež premiéru rakúsko-švajčiarsko-slovenského predstavenia Storie of Be-Coming _ Pátranie po prvom pohybe.

V nedeľu (23. 4.) sa predstaví talianska choreografka Silvia Gribaudi, ktorá svojím špecifickým humorom búra klasický obraz tanečného diela, otvára fragmentovaný dialóg medzi ideálnym a reálnym, nedostatkami a dokonalosťou, dekadenciou a nátlakom, podávajúc virtuozitu v komickom obale – odhaľuje škaredosť ako nevyhnutnú podmienku prijatia krásy mimo stereotypov.

Nu Dance Fest 2017 potrvá do 29. apríla. Vrcholom podujatia bude počas Medzinárodného dňa tanca participatívne performance Konflikt a choreografia Dany Caspersen, bývalej sólistky The Forsythe Company a večerné predstavenie Let Me Die In My Footsteps brazílskeho choreografa Renana Martinsa de Oliveiru, ktoré patrí k najlepším dielam posledných sezón česko-slovenského súčasného tanca.

Celý program festivalu nájdu záujemcovia na www.nudancefest.sk.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM