Rôzne

V Bratislave vznikne prvý podzemný kruhový objazd

Investor HB Reavis v rámci rekonštrukcie ulice Mlynské nivy a výstavby projektu Stanica Nivy vybuduje prvý podzemný kruhový objazd v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave vznikne prvý podzemný kruhový objazd
9
Galéria
Zdroj: HB Reavis

V máji začne veľká rekonštrukcia ulice Mlynské nivy, ktorá je súčasťou budovania projektu Stanica Nivy. Rekonštrukcia bude zahŕňať kompletnú obnovu dopravnej a technickej infraštruktúry, prechody pre chodcov, cyklotrasy, zastávky a nové chodníky so zeleňou.

Pod Stanicou Nivy

Okrem rekonštrukcie na povrchu ulice, pribudne v podzemí aj kruhový objazd. Prepracovaný systém dopravy privedie motoristov cez podzemný kruhový objazd zo všetkých smerov pohodlne na jedno z parkovísk. Inteligentná navigácia im pomôže okamžite si nájsť svoje miesto, takže v garáži strávia menej času.

„Nejde len o rekonštrukciu ulice na povrchu, ale aj o kompletnú rekonštrukciu technickej a dopravnej infraštruktúry. Mlynské nivy sú hlavnou tepnou v centre mesta, do ktorej sa nesiahlo 35 rokov. Infraštruktúra je veľmi zastaraná, kanalizácia je tam dokonca z čias Márie Terézie a treba ju kompletne obnoviť. Nachádzajú sa tu tiež parovody, káblovody, vodovody, plynovod a niekoľko desiatok optických káblov. Preto je rekonštrukcia ulice Mlynské nivy komplikovanejšia, ako by sa na pohľad zdalo. Sme preto radi, že sa nám podarilo nájsť kompromis, ktorý umožní revitalizáciu celej oblasti tak, aby nemuselo dôjsť k celkovej uzávere,” uviedol Adrián Rác, CEO HB Reavis Slovakia.

Z nového bulváru sa Bratislavčania budú môcť tešiť na jeseň 2019. Rekonštruk­cia, ktorú zrealizuje a financuje HB Reavis, zhltne 24 miliónov eur.

Stanica Nivy skombinuje medzinárodný autobusový terminál, nákupné centrum, modernú tržnicu a výškovú administratívnu budovu. Nové priestory budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia, pričom nástupištia autobusov sú plánované v prvom podzemnom podlaží. Unikátnou komunitnou črtou novej stanice je zelená strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a kompletným vybavením pre aktívny oddych a šport.

Stanica Nivy - vizualizácie
9
Galéria
Zdroj: HB Reavis
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM