Rôzne

V Bratislave vyrastie unikátna čerpacia stanica

Slovnaft, najväčší prevádzkovateľ čerpacích staníc na Slovensku, začal s výstavbou novej čerpacej stanice s unikátnym dizajnom na Prístavnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave vyrastie unikátna čerpacia stanica
Zdroj: Slovnaft

Nové predajné miesto bude súčasťou modernej administratívno-obchodnej štvrte v blízkosti nákupného centra Eurovea, komplexu Panorama City a lokality Mlynské Nivy.

Čerpaciu stanicu netradičného vzhľadu navrhla architektonická kancelária ALEXY & ALEXY. Bratislava24.sk o tom informovala hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Úsporné technológie

Čerpaciu stanicu ozvláštni najmä originálne riešené membránové prestrešenie s výraznou kovovou konštrukciou. Pri výstavbe predajne sa taktiež použije viacero úsporných technológií.

Vykurovaná bude prostredníctvom tepelného čerpadla, kedy sa odobratá voda z podložia použije na vykurovanie a chladenie objektu a následne sa vráti späť do podzemných vôd.

Strechu zas pokryje zeleň, ktorá má nielen estetický, ale aj ekologický prínos. Zeleň na streche je navrhnutá zo suchomilných tráv, ktoré sú nenáročné na starostlivosť a údržbu.

„Naším zámerom bolo, aby sa unikátne riešená čerpacia stanica stala prirodzenou súčasťou jednej z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich častí Bratislavy. Pri jej výstavbe použijeme viaceré moderné technológie, ktoré nie sú pre čerpacie stanice štandardom,“ povedala riaditeľka maloobchodu Timea Reicher.

Nebude chýbať kompletný servis

Čerpacia stanica by mala byť vybudovaná do konca tohto roka a sprevádzkovaná v úvode roka 2017. Motoristom ponúkne kompletný sortiment aditivovaných palív vrátane LPG a ďalších doplnkových služieb. V interiéri čerpacej stanice nájdu zákazníci ponuku občerstvenia Fresh Corner s výberovou kávou a čerstvými bagetami.

Zaujímavosťou tiež je, že nová čerpacia stanica bude stáť vedľa budovy Apollo klubu, kde v minulosti sídlilo riaditeľstvo rafinérie Apollo, predchodkyne Slovnaftu, ktorá bola zničená počas 2. svetovej vojny.

Čítajte aj: Na mieste budovy Apollo Business Center vyrastie úplne nový objekt

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM