Kultúra Správy

V Bratislave štartuje festival vedeckých filmov

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na filmy zo slovenskej produkcie, ale aj na diskusie s poprednými slovenskými vedcami a vedkyňami.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave štartuje festival vedeckých filmov
11
Galéria
Zdroj: TASR

Veda pre budúcnosť je mottom tohtoročného Festivalu vedeckých filmov, ktorý sa koná od pondelka 29. mája do stredy 31. mája v priestoroch Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR v Bratislave. Priaznivci vedy a vedecko-populárnych filmov sa tak môžu aj vďaka nemu dozvedieť, v čom veda môže zabezpečiť priaznivejšiu budúcnosť v jednotlivých oblastiach života.

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na filmy zo slovenskej produkcie, ale aj na diskusie s poprednými slovenskými vedcami a vedkyňami. „Festival bude rozdelený do troch tematických dní. Dnes sa budeme venovať novým výzvam v oblasti molekulárnej biomedicíny s dôrazom na biotechnológie v medicíne,“ priblížila Zuzana Hajdu z Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri CVTI SR.

Matematika a energetika

Utorok (30. 5.) patrí festival matematike. Diskutovať sa bude o tom, prečo potrebujeme v živote matematiku a či je vôbec možný život bez nej. V stredu (31. 5.) sa program festivalu zameria na oblasť energetiky, najmä na ekológiu v energetike s dôrazom na zdroje energie budúcnosti.

V rámci stredajšieho záverečného premietania o 17:00 hod. bude odvysielaný zahraničný dokumentárny film Príbeh lesa dvojice autorov Jacques Perrin a Jacques Cluzaud. Po premietaní bude nasledovať diskusia s odborníkmi.

Kompletný program si môžete pozrieť TU. Organizátorom Festivalu vedeckých filmov je Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri CVTI SR.

Ilustračný obrázok

Zážitkové centrum vedy Aurelium
11
Galéria
Zdroj: Centrum vedy Aurelium
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM