Správy

V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment. Rozprávať budú aj o kvalite vody

V hlavnom meste sa zídu európski odborníci na vodný manažment, a to na medzinárodnej konferencii Mestá a voda.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment. Rozprávať budú aj o kvalite vody
12
Galéria
Foto: Slávka Kellová

Konferencia sa bude konať v utorok 25. októbra v bratislavskom Primaciálnom paláci, v rámci predsedníctva Slovenska v Rade EÚ. Zúčastnia sa na ňom odborníci zo Slovenska, Nemecka, Rakúska, Česka, Španielska či Holandska.

Tri tematické bloky

Konferencia je rozdelená do troch tematických blokov, v ktorých sa venuje udržateľnému vodnému manažmentu v mestách, urbanistickým vzťahom miest k vodným tokom a výzvam, ktoré čelia mestá v spojitosti s vodou.

„Voda je popri problematike adaptácie mesta na zmenu klímy a dôslednej energetickej politike neoddeliteľnou súčasťou kvalitného a zdravého života. Príležitosti a riziká spojené s vodou majú vplyv na hospodársky rozvoj a prosperitu európskych miest v budúcnosti,“ priblížila hlavná architekta Bratislavy a odborný garant konferencie Ingrid Konrad.

Podujatie sa zameria najmä na uplatňovanie najlepších možných riešení miestnych politík v oblasti manažmentu vody.

Práve starostovia a primátori európskych miest, zástupcovia vodárenských organizácií a výskumných inštitúcií spolupracujú pri formulácii základov novej politickej agendy Urban Water Agenda 2030, ktorá podporuje udržateľný manažment vody v mestách.

Medzinárodnému podujatiu bude predchádzať vedecká konferencia slovenských odborníkov z oblasti vodného hospodárstva a manažmentu, ktorá sa bude konať v pondelok 24. októbra.

Ilustračný obrázok

Vodárenské múzeum
12
Galéria
Foto: Lenka Halásová, BVS
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM