Kultúra Správy

V Bratislave sa prišlo rozlúčiť s letom viac ako 7 000 ľudí

Nedeľná Rozlúčka s letom v Bratislave sa niesla v znamení tanca, hudby a výbornej zábavy.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa prišlo rozlúčiť s letom viac ako 7 000 ľudí
6
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto sa v nedeľu 10. septembra rozlúčilo s letom veľkolepou kultúrnou fiestou, na ktorej sa podieľalo viac ako 100 účinkujúcich. Štúrova ulica aj Starý most doslova praskali vo švíkoch, koľko Bratislavčanov si prišlo vychutnať záver kultúrneho leta. Organizátorom tohto jedinečného podujatia bolo mesto Bratislava a BKIS. Tohto roku sa Rozlúčky s letom zúčastnilo viac ako 7 000 ľudí. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí na Štúrovu ulicu so živým trávnikom zavítali, ako aj Bratislavskému kultúrnemu a informačnému centru, s ktorého pomocou sme pre obyvateľov hlavného mesta pripravili pestrý kultúrny program a tento mestský bulvár nachvíľu premenili na záhradu s kvetmi a motýľmi a boli vyhradené iba pre zábavu pre ľudí všetkých vekových kategórií,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Ako súčasne doplnil primátor: „Živý kobercový trávnik, ktorý aj tentokrát poslúžil svojmu účelu, bude po skončení akcie rozobraný a nahradí poškodené zelené plochy na Košickej ulici, Karadžičovej ulici a Kaštieľskej. Chceme, aby zelene v meste pribúdalo.“

Zábava pre všetkých

Jednotlivci či rodiny s deťmi, ktorí sa zastavili na Štúrovej ulici, mohli zažiť množstvo tanečných aj hudobných zážitkov na šiestich pódiách alebo sa povoziť historickou električkou cez Starý most z Petržalky na Šafárikovo námestie a späť, prípadne mohli len tak vylihovať na živom trávniku vystlanom na ulici či posedieť si na tulivakoch. Električková trať na Štúrovej ulici bola epicentrom zábavy. Okrem workshopov sa pozdĺž nej nachádzali hudobné pódiá, na ktorých sa striedali jednotliví umelci a hudobné kapely.

O zábavu pre deti sa starali animátori z umeleckých dielní. Počas kreatívnych workshopov si mohli deti vyrobiť kvetináč, navštíviť minikaderníctvo, nechať si pomaľovať tvár, zahrať sa na malých muzikantov alebo si zatancovať či zašportovať.

Kto mal šťastie, mohol zazrieť aj dve obrovské ryby, ktoré sa vznášali nad hlavami návštevníkov a pútali pozornosť okoloidúcich a sprevádzali aj tanečný sprievod cca 200 tanečníkov od MDPOH na Laurinskej cez Štúrovu až po tanečné pódium na Šafárikovom námestí, kde sa následne konal grandiózny tanečný galavečer ako vrchol tohtoročnej kultúrnej rozlúčky, v ktorom vystúpili tanečníci z 23 tanečných súborov, akadémií a tanečných domov na tie najrozličnejšie tanečné rytmy.

Okrem podujatí na Štúrovej ulici sa všetci, ktorí prišli do centra mesta, mohli zabaviť jazdou historickou električkou cez Starý most, ktorý sme minulý rok otvorili pre električky, peších aj cyklistov. Ten na záver večera ožil chillout hudbou s DJ-om a premenil sa na diskotéku pod holým nebom.

Rozlúčka s letom 2017
6
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM