Nina Táborská Kultúra

V Bratislave sa nudiť rozhodne nebudete: Čaká vás víkend nabitý podujatiami!

Nemáte program na najbližšie dni? Nevešajte hlavu, počas tohto víkendu bude ťažké vybrať si. V hlavnom meste na vás čaká bohatá ponuka rôznych akcií a podujatí.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa nudiť rozhodne nebudete: Čaká vás víkend nabitý podujatiami!
Zdroj: TASR

Bratislava pre všetkých

Množstvo nevšedných zážitkov už každoročne prinesú dni otvorených dverí samosprávy s názvom Bratislava pre všetkých. Mestská knižnica, divadlo, dopravný podnik, vodárne a ďalšie mestské organizácie ponúknu zaujímavý program.

Viac sa dočítate TU.

Sobota-Nedeľa / Bratislava / Vstup zadarmo

Dobrý trh na Jakubáku

Dobrý trh na Jakubovom námestí sa koná už po štvrtýkrát. Zameriava sa na poctivé, pomalé a tradičné postupy produkcie a dáva priestor výhradne producentom a tým najlepším predajcom z lokálneho trhu. Dobrý trh na Jakubovom námestí je príležitosťou spomaliť, oddýchnuť si pod stromami a vychutnať si život v meste.

Viac sa dočítate TU.

Sobota / Jakubovo Námestie / 10:00 – 17:00 / Vstup zadarmo

Zóna bez peňazí – detská

Projekt Život organizuje 23. apríla v Dome kultúry Dúbravka Detsku Zónu bez peňazí. Na tejto tematicky zameranej Zóne bez peňazí si môžete povymieňať, priniesť či odniesť detské oblečenie, obuv, knihy, športové potreby, hračky a hry. Súčasťou bude aj detský kútik s pedagogickými animátorkami, vegetariánske občerstvenie a chutná káva.

Viac sa dočítate TU.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 10:00 / Vstup voľný

Čistenie Filiálky

Spustnutý priestor v centre mestskej časti Nové mesto odstrašuje niekoľko rokov obrovským neporiadkom, ktorý tu ostal po vysťahovaných ľuďoch bez domova. V rámci Dňa zeme organizuje miestna samospráva brigádu na vyčistenie Filiálky. Obyvateľov pozýva starosta Rudolf Kusý, ktorý sa na brigáde tiež zúčastní.

Sobota / V areáli Filiálky v Bratislave / 11:00

Samove hry 2016

Na námestí J. Kostru v Devínskej Novej Vsi vás v sobotu čaká obľúbené kultúrne podujatie, ktoré otvorí turistickú sezónu. Tešiť sa môžete na skupiny historického šermu, prezentáciu umeleckých remesiel, bojové jazdy na koňoch, sokoliarov či ohňovú show.

Sobota / Námestie J. Kostru / 13:30 / Vstup zadarmo

Po stopách multikulturalizmu Bratislavy

Čo zostalo z mnohonárodnostnej Bratislavy? Aké bolo spolunažívanie rôznych etník a komunít mesta v predchádzajúcich storočiach? Ako sa vyvíjal ich pomer a aké bolo ich spoločenské postavenie? Dozviete sa na ďalšej tematickej prechádzke mestom už túto sobotu.

Sobota / Jakubovo námestie / 16:00 / Vstupné dobrovoľné

SAShE v Tržnici

Nápady od výmyslu sveta pretavené do originálnych výrobkov made in Slovakia. Navštívte rozmanitú predajnú burzu od tvorcov z portálu SAShE.sk a vyberte si svojho srdca šampióna.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 16:00 / Vstup zadarmo

Ukážky výcviku vodiacich psov

Profesionálne cvičiteľky predvedú, ako prebieha výcvik vodiaceho psa od prvých povelov až po jeho odovzdanie nevidiacemu pánovi.

Sobota / Letná čitáreň U červeného raka / 14:00 / Vstup zadarmo

Budhistický majster v Bratislave

Rinpoche Tulku Láma Lobsang – Budhistický majster, vysoko rešpektovaný doktor tibetskej medicíny a tibetskej astrológie povedie v Bratislave dvojdňový seminár (23.a 24.4.2016) na tému Prebuď svoju myseľ, otvor svoje srdce.

Sobota-Nedeľa / Kongresová sála hotel Crowne Plaza / 10:00 – 16:30 / Cena: 120 eur

Nedeľná [fjúžn] Paráda

…alebo Celý svet pod jednou strechou! To je už 2 roky slogan nepravidelných nedeľných podujatí v Starej tržnici. Špeciálne [fjúžn] vydanie vám opäť ponúkne pestrý mix zážitkov a stretnutí s ľuďmi z mnohých krajín. Opäť raz budete môcť ochutnávať netradičné jedlá, aj variť naživo, predstavovať komunity a mimovládne organizácie, učiť sa i zabávať na tvorivých dielniach.

Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / Stará tržnica / 11:00 – 17:00 / Vstup zadarmo

Turistom vo vlastnom meste – tematické prehliadky Bratislavy

Bratislavská organizácia cestovného ruchu (BTB) si pre vás pri príležistosti Dní otvorených dverí samosprávy pripravila sériu tematických prehliadok.

Kompletný program nájdete TU.

Nedeľa / Bratislava / od 10:00 / Vstup zadarmo

Lesnícke dni

Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hl. mestom SR Bratislava organizujú v nedeľu v obľúbenom areáli na Partizánskej lúke 10.ročník celoslovenského podujatia s názvom Lesnícke dni 2016. Lesní pedagógovia predstavia les deťom a rodičom pomocou hier a súťaží o zaujímavé ceny. Deti budú zábavnou formou spoznávať dreviny, živočíchy a prácu lesníkov. Ďalšie pútavé aktivity pre všetkých sú zamerané na ochranu životného prostredia. Súťaží sa o zaujímavé ceny. Podujatie je zároveň súčasťou celomestského podujatia „ Bratislava pre všetkých“

Nedeľa / Partizánska lúka / 10:00 – 17:00 / Vstup zadarmo

Vinárske tradície Devína

Radi si pochutnáte na pravom ríbezláku? Zaujímavá prednáška vás čaká v nedeľu aj v rámci pravidelného podujatia Bazár starožitností na hrade Devín. Na mieste budete môcť degustovať aj zakúpiť si tradičný Devínsky ríbezlák.

Nedeľa / Hrad Devín / 14:00 / Vstupné na hrad: 3 eurá, rodinné vstupné 6 eur, zľavnené 1,30

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM