Webnoviny - Rôzne

V Bratislave sa bude vyrábať vynovený VW Touareg

WEBNOVINY.SK

Volkswagen Slovakia Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 11. februára (WEBNOVINY) – V bratislavskom závode spoločnosti Volkswagen (VW) Slovakia sa bude vyrábať nová generácia modelu Volkswagen Touareg. Pôjde o prvé vozidlo koncernu sériovo vyrábané aj vo verzii hybrid. Agentúru SITA o tom informoval hovorca automobilky Vladimír Machalík.

„S našimi kvalifikovanými a motivovanými pracovníkmi sme dokázali, že sme schopní vyrábať tieto špičkové, technologicky neuveriteľne vyspelé vozidlá. Nový Touareg sa zároveň stane prvým vozidlom na hybridný pohon vyrábaným na Slovensku,“ uviedol predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Andreas Tostmann.

Po prechodnej fáze nahradí nový Touareg prvú generáciu na všetkých svetových trhoch. V Bratislave sa počas tohto obdobia budú produkovať súbežne obe generácie. Výroba prvej generácie Touaregu skončí podľa Machalíka v marci tohto roku. Prvé uvedenie novej generácie na trh sa uskutoční začiatkom apríla v Nemecku. Nasledovať budú ostatné trhy.

Čiastočnými úpravami prešli pri príprave na výrobu nového Touaregu karosáreň SUV, lakovňa, montáž aj výroba podvozkov. Na montážnej linke sa inštalovali nové zariadenia. Rôzne úpravy a nastavovania technológií sa uskutočnili aj v karosárni, lakovni a výrobe podvozkov.

Koncern Volkswagen pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia, ktorá je výrobno-montážnym podnikom. Firma dosiahla v roku 2008 tržby 5,178 mld. eur. V závode v Bratislave sa pritom vyrobilo 188 tis. vozidiel.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM