Rôzne

V Bratislave sa bude opäť protestovať za cirkusy bez zvierat

V hlavnom meste sa bude po roku opäť protestovať za záchranu zvierat, ktoré sú nútené žiť a vystupovať v cirkusoch, hoci ich prirodzeným prostredím je príroda.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave sa bude opäť protestovať za cirkusy bez zvierat
Zdroj: Nerob cirkus

Aktivisti, ktorí sa združujú pod názvom Nerob cirkus, uskutočnia v sobotu 13. mája od 14:00 hod. ďalší protest za cirkusy bez zvierat.

Kruté tresty

Celý protest by mal trvať približne hodinu, do začiatku cirkusového predstavenia. „Cieľom je ukázať návštevníkom aj okoloidúcim pohľad z druhej stany mreží,“ informujú na sociálnej sieti. Ako sami tvrdia, chcú byť advokátmi zvierat pred ľuďmi, ktorí nerozumejú reči a utrpeniu zvierat.

Zraz avizujú o druhej pred cirkusom Budapest na Kazanskej ulici, oproti Kauflandu v Podunajských Biskupiciach.

Prečo ľudia protestujú proti cirkusu so zvieratami? Cirkusoví tréneri nútia zvieratá robiť akrobatické kúsky pomocou surovej bitky a krutých trestov. Používajú rôzne ostré predmety či elektrické palice. Zvieratá žijú v nedôstojných podmienkach, sú spútané alebo zamknuté v malých klietkach, v ktorý sa nedokážu ani len otočiť. V týchto klietkach strávia väčšinu svojho života.

Zviera nepatrí do cirkusu

„Pôsobíme ako hnutie a naším cieľom je informovať verejnosť o tom, čo skutočne cirkus predstavuje, a že to vôbec nie je zábavné. Viacerí ľudia už aj keď boli pri pokladni, nenavštívili cirkus po rozhovore s niektorým z našich aktivistov. Samozrejme, protesty by sme chceli organizovať až kým ministerstvo pôdohospodárstva nesplní svoj sľub a zakáže divo žijúce zvieratá v cirkusoch,“ povedal pre Bratislava24.sk aktivista Marcel zo združenia Nerob cirkus.

Cirkusy by boli bez zvierat oveľa radostnejšie. Príkladom cirkusov, ktoré nezarábajú na bolesti a utrpení zvierat, sú svetoznámi Cirque du Soleil či obľúbený Cirkul´art, ktorí vystúpia v Bratislave aj tento rok. Sú príkladnou ukážkou toho, že na to, aby sme sa v cirkuse dobre zabavili, nepotrebujeme vidieť týranie zvierat.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM