Rôzne

V Bratislave pribudne ďalší vežiak: Rezidencia Bottova

Budúca podoba lokality Mlynských nív si už dávnejšie vyslúžila názov "bratislavský Manhattan". Poznáme podobu ďalšieho vežiaka, ktorý tam vyrastie.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave pribudne ďalší vežiak: Rezidencia Bottova
5
Galéria
Zdroj: City Work Architects

Dvojicu vežiakov, ktoré tvoria akoby pomyselné písmeno „M“, postavia v lokalite Mlynské nivy. Stane sa súčasťou budúceho bratislavského „Manhattanu“ zaplneného budovami ťahajúcimi sa k nebu.

V hre sú 2 varianty

Vežiaky, v ktorých nájdu svoje miesto najmä byty, budú stáť pozdĺž Bottovej ulice, blízko miesta, kde sa križuje s Chalupkovou. Ako uvádza etrend.sk, vyššia z budov bude mať až 18 poschodí, nižšia 16. Obe budovy budú mať ustupujúce najvyššie podlažia, začínajúce na úrovni 13. podlažia. Investor – spoločnosť Development 5 však ráta aj s variantom, že obe budovy budú zrkadlovo rovnaké s dvomi podzemnými podlažiami.

Viac variantov má aj počet parkovacích miest v podzemných, resp. polopodzemných garážach. V prvom variante, kde sú navrhnuté dva 18-podlažné objekty sa ráta s 424 miestami, z toho 310 v podzemí a zvyšok na povrchu. Vo Variante 2 by malo vzniknúť 377 parkovacích miest v podzemí a polozapustenom suteréne.

V oboch budovách by mali sídliť okrem prevažnej väčšiny bytov aj kancelárie a obchodné priestory. Park a zeleň v okolí bude otvorená a využívaná verejnosťou. Stavebné práce by mali odštartovať v apríli 2019, predpokladaný termín ich ukončenia je december 2020. Suma investovaná do výstavby projektu by sa mala vyšplhať na 25 miliónov eur.

Developer pri príprave projektu oslovil pražských architektov z kancelárie City Work Architects.

Rezidencia Bottova
5
Galéria
Zdroj: City Work Architects
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM