Nina Táborská Rôzne

V Bratislave pribudli ďalšie nové podniky. Navštívili sme jeden z nich. Pozrite sa, čo ponúka

Recenzia: Bratislavčanov lákajú nové podniky. Za poslednú dobu ich v našom meste vyrástlo hneď niekoľko. Spoločným menovateľom je káva, pivo a víno. Len pred pár dňami pribudli na Dunajskej ulici v Starom Meste hneď dve nové miesta. Na jednom z nich sme sa boli dnes pozrieť aj my.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave pribudli ďalšie nové podniky. Navštívili sme jeden z nich. Pozrite sa, čo ponúka
Zdroj: Dnes24.sk

Káva, víno či pivo. V hlavnom meste témy stále viac diskutované. Pribúdajú stále nové kaviarne, konajú sa rôzne diskusie a workshopy, momentálne v Starej tržnici napríklad prebieha Salón piva, ľudia začali upúšťať od veľkovýrobcov a objavujú lokálnych dodávateľov.

Cez víkend sme sa boli pozrieť v novom multifunkčnom priestore na Martinengovej, dnes sme zavítali na Dunajskú. Konkrétne do jedného z novootvorených podnikov La Fajnšmker.

„Stará“ Bratislava

Steny lemujú tapety so starým mestom a vy sedíte pod „pouličnými“ lampy. Komornejší interiér, jemne prítmí štýl navodzujúci pocit ako doma v obývačke. Komu nepadne dobre posedenie pod lampou medzi starými knihami a s kávou, vínom, pivom alebo domácim koláčom?

V tomto prípade sa potešia ako fajčiari, tak aj nefajčiari. Priestor sa totižto skladá z dvoch miestností, fajčiarskej a nefajčiarskej a dobrou správou tiež je, že k dispozícii je aj letná terasa. Ponukou a priestorom je podnik je zameraný ako na mladšie, tak aj na staršie vekové kategórie.

Čo tu nájdete?

Domáce bezlepkové koláče, kávu aj bez kofeínu, čapovaný Budvar 10, a tiež 12tku a radler či víno od lokálneho predajcu. Ide o víno Vitis z Pezinku, kde si z každého môžete vychutnať aj po jednom poháriku. Majiteľ podniku nám tiež prezradil, že ponuka sa časom rozrastie.

„Uprednostňujeme slovenské výrobky, postupne sa totiž stalo trendom ponúkať skôr veci zo zahraničia, snažíme sa preto nášmu zákazníkovi ukázať práve slovenskú kvalitu. Budvar tu v okolí nie je a bol po ňom dopyt. Časom však pribudnú aj iné pivá, ktoré podporia práve náš región a predstavia lokálneho výrobcu,“ prezradil Ľuboš Búzik, majiteľ podniku La Fajnšmeker.

Podniky na Dunajskej

Ako je lokalita výhodná, tak môže byť aj zradná. Nájdete tu totiž hneď niekoľko prevádzok, a preto sa treba odlíšiť od konkurencie. Momentálne len pár metrov od seba nájdete práve La Fajnškemer a nový Lokál u nás, Soho, indicko-thajská reštaurácia Thali, aj stálice ako U Zlatého Bažanta, Cafe 002, Bratislavský meštiansky pivovar, Obývačka, a iné.

La Fajnšmeker
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM