Rôzne

V Bratislave prebieha medzinárodný kongres stomatológov. Prináša zaujímavé prednášky aj výstavu

Ešte dva dni bude v hlavnom meste zrejme najväčšia koncentrácia stomatológov. Dnes a zajtra sa v Bratislave koná medzinárodný stomatologický kongres Interdental 2015, na ktorom sa denne vystrieda asi 200 zubárov zo Slovenska a Českej republiky. Ide o 23. ročník.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave prebieha medzinárodný kongres stomatológov. Prináša zaujímavé prednášky aj výstavu
Zdroj: TASR

„Podujatie vzdeláva, je tu možnosť informovať sa o novinkách vo svetovej stomatológii, priblížiť materiály a technológie, ktoré zlepšia komfort pacientom,“ povedal dnes na tlačovej konferencii v Bratislave Vlastimil Graus, prezident kongresu a tiež prezident Regionálnej komory zubných lekárov (RKZL).

Tá je v spolupráci so Slovenskou komorou zubných lekárov a Svetovou stomatologickou federáciou usporiadateľom podujatia. Stomatológovia na účasť kongresu finančne prispeli.

Na podujatí odznie 22 prednášok, rečniť budú odborníci zo Slovenska, Českej republiky a Rakúska. Piatkové prednášky sa budú venovať zápalom v ústach, protetickým náhradám zubov či protézam. V sobotu budú odborníci prednášať o zubných implantátoch.

Sprievodnou akciou kongresu bude výstava, na ktorej budú spoločnosti prezentovať novinky zo stomatologickej oblasti. Ďalší ročník medzinárodného kongresu je naplánovaný na budúci rok na 12. až 14. mája.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM