Aktualizované Rôzne

V Bratislave otvoria kaviareň, v ktorej zaplatíte iba bitcoinmi

Bitcoin Coffee má byť miestom, v ktorom prebiehajú priateľské stretnutia a cieľom kaviarne je, aby ste z každej návštevy odchádzali inšpirovaní a plní nápadov.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave otvoria kaviareň, v ktorej zaplatíte iba bitcoinmi
7
Galéria
Zdroj: Paralelná Polis FB

Kým niektorí ekonómovia považujú bitcoin za bublinu, špekuláciu či podvod, mnohí nadšenci investujú úspory, denne sledujú kurzy a tešia sa z každého vyťaženého satoshi (najmenšia časť, ktorá má hodnotu stomilióntiny bitcoinu, pozn. red.).

Ak máte na účte nejaké tie satoshi, či dokonca celé bitcoiny, a radi by ste nimi už konečne niekde zaplatili, už čoskoro budete mať príležitosť.

Bitcoin Coffee

V hlavnom meste otvorí jedinečná kaviareň Bitcoin Coffee, v ktorej budete môcť zaplatiť populárnou kryptomenou bitcoin. Pri výbornej káve a maškrtách sa tu tiež bližšie zoznámite s kryptomenami a ich praktickým použitím.

„Bitcoin Coffee začal ako projekt pražskej Paralelní Polis. Je to prvá kaviareň na svete, ktorá začala prijímať iba bitcoiny, momentálne akceptuje aj kryptomenu litecoin. V Bratislavskom priestore plánujeme integrovať princípy biohackingu a ponúknuť vám výnimočné dobroty. Okrem toho, že nasýtia chuťové bunky, umožnia lepšie vyživovať a ovládať svoje telo, či už sa potrebujete trochu ukľudniť po stresujúcom dni alebo naopak naštartovať, prípadne zlepšiť imunitu,“ priblížil Juraj Bednár, podnikateľ, hacker, prieskumník, spoluzakladateľ a aktívny člen hackerského priestoru Progressbar v Bratislave a pražského Paralelní Polis.

V praxi to bude vyzerať tak, že si budete môcť na mieste v automate kúpiť kryptomeny, barista vám vysvetlí prečo používajú kryptomeny, ako fungujú a ako ich použiť.

Bitcoin Coffee sľubuje jedinečný zážitok a pocit, že ste práve navštívili niečo neobvyklé. „Baristi a baristky sa nenachádzajú za barovým pultom, kávovar je postavený v strede miestnosti a celý priestor pôsobí veľmi uvoľnene. Ide o dynamický a otvorený koncept, v ktorom často neviete, kto je zamestnanec a kto návštevník – a tak to má byť,“ vysvetľuje Juraj.

Kaviareň v centre

Koncom minulého roka sa objavili prvé vizualizácie kaviarne. Priestor bude rozdelený na prízemné podlažie a mini prvé poschodie. Na prízemí by mohla byť Crypto Café, kaviareň, kde sa bude dať platiť iba kryptomenami a Inštitút kryptoanarchie, v ktorom sa budú odohrávať prednášky. Na vyvýšenom poschodí bude coworking priestor a špeciálny balkón, z ktorého budú môcť sledovať prednášky členovia Klubu Paralelnej Polis. Na zadnej strane sa bude nachádzať záhradka a balkónik s posedením.

Bitcoin Coffee má byť miestom, na ktorom prebiehajú priateľské stretnutia a cieľom kaviarne je, aby ste z každej návštevy odchádzali inšpirovaní, plní nových myšlienok, vedomostí a nápadov. „Našou víziou je svet, v ktorom majú ľudia možnosť odlúčiť sa od štátu a žiť v slobodnej spoločnosti. Paralelná Polis propaguje, poskytuje a vytvára technológie a vzdelanie, ktoré ľudia potrebujú pre zapojenie sa do nezávislej spoločnosti a ochranu individuálnej slobody. Vytvárame slobodné a inšpiratívne prostredie šírením myšlienok a nástrojov pre nezávislú a dobrovoľnú spoločnosť,“ priblížil Juraj pre Bratislava24.sk.

Paralelná Polis v Bratislave by mohla byť otvorená už v máji tohto roku! „Momentálne pracujeme na rekonštrukcii priestoru, ktorý sme si prenajali. Kaviareň bude prevádzkovať občiansky združenie Paralelná Polis,“ dodal Juraj.

Priestor sa nachádza na Kominárskej 3A, pár minút pešo od Račianskeho aj Trnavského mýta.

Paralelní Polis Bitcoin Coffee
13
Galéria
Zdroj: Bitcoin Coffeee FB
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM