Rôzne Správy

V Bratislave jazdí unikátna električka. Môžete si v nej sami vyšetriť zrak

V uliciach Bratislavy môžete stretnúť netradičnú električku. Špeciálna je v tom, že si v nej môžete za krátky čas vyšetriť váš zrak.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave jazdí unikátna električka. Môžete si v nej sami vyšetriť zrak
Zdroj: NeoVízia

Ak jazdíte električkou, možno ste už natrafili na jednu, ktorá sa na prvý pohľad líši od tých bežných. Ide o prvú očnú električku, v ktorej si počas jazdy môžete sami vyšetriť funkčnosť orgánu, na ktorý množstvo ľudí zabúda. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojej webovej stránke.

Na ktorých linkách premáva

V Bratislave ju stretnete na trasách električiek číslo 2 (Železničná stanica Nové mesto – Hlavná stanica), 7 (Staré mesto; Námestie SNP Železničná stanica Rača Vinohrady), 8 (Ružinov – Námestie Ľudovíta Štúra), 9 (Ružinov – Karlova Ves).

„Je úžasné, že si v rámci presunu električkou z miesta na miesto môžete spraviť očné testy, aby ste vedeli, či sa máte k očnému ponáhľať alebo nie,“ teší sa zo spolupráce Očnej kliniky NeoVízia s Dopravným podnikom Bratislava primár a očný chirurg Radovan Piovarči.

Jednoduchý test

Vo vnútri električky si cestujúci môžu krátkym testom skontrolovať farbocit či spraviť test zameraný na odhalenie ochorení sietnice. Taktiež tam nájdete aj informácie o najnovších bezbolestných laserových operáciách očí, o operácii očí po päťdesiatke a o ochorení sivého zákalu.

„Testy sú jednoduché, umiestnené po celej dĺžke vo vnútri električky. Stačí sa počas cesty postaviť a postupovať podľa inštrukcií na plagátoch,“ informuje DPB.

Nezabúdajte na očné prehliadky

Lekári bratislavskej Očnej kliniky NeoVízia chcú novou očnou električkou upozorniť na to, že by sme očné prehliadky nemali nikdy zanedbať. Komplexné očné vyšetrenie je ideálne podstúpiť precíznu raz ročne, minimálne však každý druhý rok.

Očná električka bude po bratislavských cestách premávať do júla 2018 a je výsledkom spolupráce bratislavskej Očnej kliniky NeoVízia a Dopravného podniku Bratislava.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM