Maros Palesch Rôzne

V Bratislave denne korčuľuje 600 ľudí

Modernú ľadovú plochu na bratislavskom Hlavnom námestí využije v pracovných dňoch približne 600 korčuliarov a ich fanúšikov.

Plocha ponúka vďaka špeciálnej technológii na rozdiel od minulosti pravý ľadový povrch, ale aj mimoriadnu toleranciu k vonkajším teplotám, keď počas uplynulých troch týždňov umožnila tisícom návštevníkov korčuľovanie pri teplotách od –10 až do +15 stupňov Celzia.

Najmenšie deti s rodičmi si obľúbili najmä denné víkendové korčuľovanie spojené s rôznym programom a kultúrnymi vystúpeniami, mladá generácia naopak atmosféru večernej zábavy na ľade pod svetlami reflektorov pri Disko on Ice. Spolu so staršou generáciou vyzretých korčuliarov tak námestie počas víkendových dní „hostí“ približne 1500 korčuliarov a ich sprievodu denne.

Najmä vo večerných hodinách sa k Bratislavčanom pripájajú na ľade aj zahraniční turisti, ktorí si touto športovo-spoločenskou atrakciou radi dopĺňajú tradičné zážitky z nášho mesta.

Ľadová plocha na Hlavnom námestí zapadá do série podujatí, ktoré vytvárajú priestor pre rekreačný šport Bratislavčanov počas zimných mesiacov, ale je tiež súčasťou akcií, ktorými sa mesto a Slovensko prezentuje pred tohtoročnými Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM