Kultúra

V Bratislave budú súťažiť amatérske orchestre a zbory zo šiestich krajín

V nasledujúcich dvoch dňoch sa v Primaciálnom paláci uskutoční súťaž amatérskych speváckych zborov a v priestoroch Slovenského rozhlasu súťaž orchestrov.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave budú súťažiť amatérske orchestre a zbory zo šiestich krajín
Zdroj: TASR

Dnešným večerným otváracím koncertom so začiatkom o 19. hodine v Dóme sv. Martina sa začne v Bratislave druhá časť Medzinárodného festivalu pre detské, mládežnícke a dospelé spevácke zbory a orchestre. V prvej časti 9. ročníka festivalu sa predstavilo 24 súborov z deviatich krajín sveta.

Podľa Kataríny Vozárovej z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska v jeho pokračovaní pod názvom Bratislava Cantat bude súťažiť 12 súborov zo šiestich krajín. V nasledujúcich dvoch dňoch sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca uskutoční súťaž amatérskych speváckych zborov a v priestoroch Slovenského rozhlasu súťaž orchestrov.

Na programe je niekoľko festivalových koncertov orchestrov a zborov v Primaciálnom paláci, Hudobnej sieni Klarisky, na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, kde bude v stredu o 19. hodine aj vyhodnotenie súťaží. V záverečný deň – vo štvrtok (27.7.) zaspievajú zbory na svätých omšiach v bratislavských kostoloch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM