Rôzne

V Bratislave aj na Silvestra protestovali desiatky ľudí proti rozkrádaniu Slovenska

Približne 40 ľudí dnes podvečer prišlo do River Parku v hlavnom meste vyjadriť svoj nesúhlas s rozkrádaním Slovenska, ktoré sa má diať na politickej úrovni. Dosvedčovať to majú podľa nich aj nedávne kauzy na ministerstve zdravotníctva či dopravy.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave aj na Silvestra  protestovali desiatky ľudí proti rozkrádaniu Slovenska
Zdroj: TASR

Protestné zhromaždenie zvolal poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina. Vyzval na ňom ministra dopravy Jána Počiatka, aby zrušil spornú zmluvu s firmou Paywell. Tá ma pre Národnú diaľničnú spoločnosť zabezpečiť platby za mýto palivovými kartami.

„Slovensko nie je len najväčším vývozcom áut na počet obyvateľov v Európe, ale aj nášho kapitálu na Cyprus,“ povedal protestujúcim poslanec. Reagoval tak na sporný tender NDS na zabezpečenie platieb mýta palivovými kartami, pre ktorý sa pokúsila opozícia tento mesiac neúspešne odvolať z funkcie ministra dopravy Jána Počiatka.

„V prípade, ak minister Počiatek do dnešného dňa nezruší túto zmluvu, začíname organizovať protesty na jeho odstúpenie,“ uviedol Hlina. V najbližších dňoch chce informovať, o aké typy akcií a protestov pôjde. „Máme cesty, máme diaľnice, máme soľ, ktorú teraz tiež čerstvo draho nakúpili a jeden cieľ, odstúpenie Počiatka z funkcie ministra dopravy,“ dodal.

Firma Paywell zvíťazila v súťaži diaľničiarov s predpokladanou hodnotou 135,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Túto súťaž viacerí opoziční poslanci považujú za účelovú a podľa nich majetkový reťazec tejto firmy končí na Cypre. Počiatek ešte v novembri povedal, že v súťaži NDS porušenie zákona nevidí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM