Správy

Užitočná novinka! V Bratislave môžete podať daňové priznanie priamo z auta

Posledný deň na podanie daňového priznania sa nezadržateľne blíži a vy ste ešte stále neodovzdali potrebné tlačivá? Po novom tak môžete urobiť z pohodlia vášho vozidla.

Ilustračný obrázok k článku Užitočná novinka! V Bratislave môžete podať daňové priznanie priamo z auta
Zdroj: TASR

Podľa finančnej správy je jedným z najväčších problémov, ku ktorým dochádza koncom marca pri odovzdávaní daňových priznaní, parkovanie pri daňových úradoch. Z tohto dôvodu prišla finančná správa s novinkou, ktorá by mala tento problém zmierniť.

Po novom môžete potrebné tlačivá odovzdať priamo z vášho auta prostredníctvom tzv. „drive in“ podávania daňových priznaní.

Ako to funguje

Ako vysvetľuje prezident finančnej správy František Imrecze, daňovníci môžu na podanie daňového priznanie využiť mobilnú jednotku, čiže vozidlo finančnej správy, ktoré bude pred daňovým úradom. Pri ňom len jednoducho odovzdáte tlačivo, vezmete si potvrdenie a nemusíte ani vystupovať z auta.

Ide o pilotný projekt a v prípade, že sa osvedčí, Imrecze nevylučuje jeho využitie aj v budúcnosti.

Predĺžené úradné hodiny

Finančná správa s blížiacim sa termínom na podanie daňového priznania dáva do pozornosti aj predĺžené úradné hodiny daňových úradov. Tie budú podľa informácií finančnej správy fungovať podľa upravených úradných hodín už od 24. marca.

Tento deň budú otvorené od 8:00 do 16:00 hod. V dňoch 27. a 28. marca sa úradné hodiny o hodinu predĺžia do 17:00 hod., nasledujúce dva dni o ďalšiu hodinu do 18:00 hod. a 31. marca budú daňové úrady otvorené od 8:00 do 19:00 hod. Daňové priznanie je možné podať osobne na daňovom úrade, elektronicky alebo prostredníctvom poš­ty.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM