KAW Rôzne

Užite si leto na hudobných festivaloch

Bratislava a jej okolie ponúka zábavu, ktorá neodmysliteľne patrí k horúcim dňom. Nenechajte si ujsť hviezdy slovenskej pop music, elektronickú, ľudovú a world hudbu i zahraničnú rockovú a ragge scénu.

Ilustračný obrázok k článku Užite si leto na hudobných festivaloch
Zdroj: internet

Oslávte leto tancom a hudbou. V ponuke festivalov si každý nájde svoj štýl a obľúbeného interpreta.

Bee Free

Festival BeeFree je najväčšou tanečnou akciou na Slovensku. Hudobná akcia, ktorá sa po prvý raz konala v roku 1999 vo Vodnej veži v Bratislave, sa toto leto vráti už po osemnásty raz. Zábava sa rozprúdi na viacerých miestach hlavného mesta súčasne.

Akcia má už svoje pevné miesto na festivalovej mape Slovenska, pričom každoročne ju navštevuje niekoľko tisíc prevažne mladých ľudí, ktorí majú vďaka BeeFree jedinečnú možnosť zabávať sa na festivale bez toho, aby za to museli platiť. Organizátori vás tentoraz pozývajú na Pláž pod Ufom v blízkosti Incheby.

Sobota 23. júla / Pláž pod Ufom v blízkosti Incheby / Vstup voľný

Rodinný festival Červeník

Hudbu pre všetky generácie ponúka začiatkom augusta festival v obeci Červeník pri Hlohovci, kam dorazíte po necelej hodine cesty z Bratislavy.

V amfiteátri obce si nenechajte ujsť jeden z najstarších festivalov. Užijete si zábavu plnú hudby, spevu a tanca pre všetky vekové kategórie a generácie.

Predstaví sa známa holandská skupina Pussycat, ktorá sa preslávila v 70-tych rokoch, a množstvo známych slovenských kapiel a interpretov. Špeciálnou chuťovkou bude koncert skupiny Gladiator, ktorá v týchto dňoch nahráva nový singel. Budete si ho môcť vypočuť práve na Červeníku.

5. a 6. augusta / Červeník / Vstupné: predpredaj 10 eur / na mieste 12 eur / VIP vstupenky 30 eur

Viva Musica!

Festival plný skutočnej hudby od svojho prvého ročníka ponúka návštevníkom to najlepšie z klasických melódií formou príťažlivou pre všetkých – na netradičných miestach, v netradičných kontextoch a dokonca aj s koncertmi s voľným vstupom.

Hudobné projekty v podaní špičkových domácich a svetových umelcov, ale aj koncerty plné nenútenej zábavy, bez kravát a tzv. „ušľachtilej“ nudy, ktorej by sa ľudia pri predstave klasickej hudby možno tak trochu obávali.

Z desiatky akcií festivalu sme pre vás vybrali temperamentnú hudobno-divadelnú show v podaní virtuózneho sláčikového kvarteta zo Španielska. Projekt PaGAGnini prináša diela veľkých majstrov klasickej hudby v novom hudobnom šate so štipkou humoru a typického španielskeho temperamentu.

5. august / ateliér Babylon / Vstupné 20 eur

Fun rádio Dohoda 2016 v Malackách

Pár kilometrov od Bratislavy odštartuje obľúbená séria najväčších letných žúrov – Fun rádio Dohoda. Aj jej ôsmy ročník ponúkne výber známych hviezd slovenskej populárnej hudby.

Zabávať sa môžete s kapelami Polemic, Puding Pani Elvisovej, vynikajúcimi Fragile, Komajotou, Funkiez či Campana Batucada. Zaspieva aj Richard Müller, Sima Martausová a stále populárnejší Adam Ďurica. O dídžejský pult sa postará DJ Julo alis Python.

13. august / Zámocký park Malacky / Vstupné: 13 eur v predpredaji, 17 eur na mieste

Uprising Reggae Festival

Na Zlatých Pieskoch koncom augusta čakajú lahôdky pre fanúšikov reggae hudby. Po hviezdach akými sú Alborosie, Tarrus Riley či Nneka sa do hlavného programu pridajú aj j The Congos, Kassav', King Kong a Big Red zo skupiny Raggasonic.

Zlaté Piesky sa stanú karibským ostrovom hudby, letnej pohody a tanca.

26. až 27. augusta / Zlaté Piesky / Permanentka 45 eur

World Music Festival

Benjamínkom medzi letnými akciami je World music festival, ktorý sa bude konať na viacerých miestach v centre Bratislavy. Jeho ambíciou je ponúknuť pestrý a bohatý program zameraný na všetky vekové kategórie od detí po dospelých, od amatérov až po profesionálov.

Festival vytvoril priestor pre slovenské skupiny aj zahraničné projekty. Okrem koncertov ponúkne tanečné vystúpenia, workshopy a ďalšie sprievodné akcie.

V programoch uvidíte dychovku zo Žiliny Balkansambel, perkusionistickú úderku La3No Cubano, Mojšeband, ľudovú Muzičku, mladých a dravých hudobníkov z Banskej Bystrice Rusín Čendeš Orchestra a tiež izraelského perkusionistu Zohara Frescu, ktorý je na Slovensku známy predovšetkým ako bývalý člen tria populárneho džezového kontrabasistu Avishaia Cohena a ďalších.

Program na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, v čitárni U červeného raka a v Starej Tržnici bude zadarmo. Zahraniční aj domáci interpreti: Kevin Seddiki & Bijan Chemirani, Zohar Fresco & Christos Barbas, Muzička a hostia zahrajú v ateliéri Babylon. Vstupenku na tieto predstavenia v predpredaji kúpite za 10 eur.

9. až 10. september 2016 / Bratislava Hlavné a Hviezdoslavové námestie / Vstup podľa miesta konania – 10 eur alebo zdarma

Čítajte aj: Zašportujte si na Partizánskej lúke

Letné festivaly 2016
1
Galéria
Letné festivaly 2016
6
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM