Nikola Richterová Rôzne

Úžasná atmosféra na Dobrom trhu prilákala masy ľudí

Vianočný Dobrý trh ohúril množstvo návštevníkov. Akcia sa rozrástla na niekoľko miest, okrem Starej tržnice sa predajcovia zdržovali aj na Nedbalovej a Laurinskej ulici, či Centrálnej pasáži. Dobrý trh už tradične zorganizovalo občianske združenie PUNKT a bratislavská mestská časť Staré mesto.

Ilustračný obrázok k článku Úžasná atmosféra na Dobrom trhu prilákala masy ľudí
Foto: Nikola Richterová

Príchod do Starej tržnice nám ihneď navodil úsmev na tvári. Množstvo predajcov, ešte väčšie množstvo záujemcov a príjemná atmosféra. Tú vytvárali aj hudobníci, ktorých bolo na trhu tiež viac, ako na predošlých podujatiach. „Na rozdiel od ostatných Dobrých trhov, dnes tu máme až päť hudobno-kultúrnych pódií.“ povedala nám organizátorka Zuzana Hrdličková.

Novinkou boli na trhu aj špeciálne náramky na vstupe. „Ak majú návštevníci záujem a zaplatia dobrovoľný vstup, dostanú plátený náramok. Minimálny poplatok za náramok sú dve eurá. Peniaze budú neskôr investované do ďalšieho Dobrého trhu.“ dodal člen organizačného tímu Peter Mojžiš.

Chutné jedlo a výborná atmosféra

Návštevníci si už tradične mohli pochutnať na množstve dobrôt. Veľký záujem bol už tradične o bratislavské rožky, syry, údeniny, skalický trdelník a ďalšie pokrmy. Vianočný Dobrý trh však okrem týchto klasík ponúkol aj sviatočné veci, medzi ktorými nemohli chýbať oblátky, či trubičky.

Z nápojov ohúrili najmä domáce limonády, kvalitná káva, či pivo od menších výrobcov. Atmosféru dokonale oživili hudobné skupiny, ktoré sa presúvali a spievali priamo medzi ľuďmi. Tí si Dobrý trh veľmi pochvaľovali.

„Ja som veľmi prekvapená, som tu prvýkrát a je to tu ozaj skvelé. Je tu veľmi veľa stánkov, človek má tak na výber.“ pochvaľovala si pani Silvia, ktorá prišla na trh s košíkom, ktorý mala už z veľkej časti naplnený.

Okrem jedla mali záujemcovia možnosť kúpiť si aj iný tovar, ako sú napríklad knihy, mydlá, tričká, tašky, vianočné ozdoby, čelenky a mnoho ďalších.

Miesto dostali aj mimovládne organizácie

„Predajcov je 150, tento trh je teda ozaj gigantický. Novinkou bola pre nás najmä súťaž, ktorú sme vyhlásili pre mimovládne organizácie. Tridsať najlepších, ktoré sme vybrali, dostali miesto na Nedbalovej ulici úplne zadarmo a môžu sa tu teraz prezentovať a predávať svoje produkty.“ objasnila organizátorka Zuzana Hrdličková.

Jedným z víťazov bolo aj občianske združenie Čarovný prútik. „My tu predávame mydlá. Ide o združenie, ktoré sa zaoberá chorobami, ako je detská obrna. Snažíme sa vyvíjať aktivity, aby sme získali materiálnu pomoc na kúpu zdravotných a rehabilitačných pomôcok.“ povedala výkonná riaditeľka OZ Čarovný prútik Martina Pokorná.

Vianočné poňatie Dobrého trhu tak prinieslo návštevníkom výbornú atmosféru a množstvo zaujímavých výrobkov. Akcia bola úspešná aj vďaka dnešnému netradične slnečnému decembrovému počasiu.

Vianočný Dobrý trh v Starej tržnici, Centrálnej pasáži a na Nedbalovej a Laurins
1
Galéria
Vianočný Dobrý trh
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM