Kultúra

Už v nedeľu sa uskutoční tradičný Vianočný bazár. Výťažok pôjde na dobročinné účely

V nedeľu 27. novembra usporiada Medzinárodný klub žien v Starej tržnici na Námestí SNP 25. charitatívny Vianočný bazár.

Ilustračný obrázok k článku Už v nedeľu sa uskutoční tradičný Vianočný bazár. Výťažok pôjde na dobročinné účely
27
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočný bazár je tradičné podujatie medzinárodnej a diplomatickej komunity, ktorého cieľom je získanie peňazí na dobročinnosť.

Bazáru sa zúčastní 33 krajín

Organizuje ho Medzinárodný klub žien v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí, bratislavským magistrátom a s veľvyslanectvami sídliacimi na Slovensku. Jednotlivé krajiny majú na Bazári svoje stoly, na ktorých predávajú typické jedlá a výrobky svojej krajiny. Všetky takto získané peniaze použije Medzinárodný klub žien na dobročinné účely po celom Slovensku.

Od roku 1990 získal a rozdelil Medzinárodný klub žien na dobročinné účely viac ako 1 milión eur. Tento rok sa Bazáru zúčastní 33 krajín, 4 neziskové organizácie, 3 medzinárodné školy a 2 spriatelené dobročinné kluby – Rotary Club a Lions Club.

Slávnostného otvorenia Vianočného bazáru sa zúčastní bratislavský primátor, minister zahraničných vecí SR a mnohí veľvyslanci a diplomati, ktorí pôsobia na Slovensku.

Bohatá tombola

Súčasťou podujatia je tradične aj tombola. Ceny sú ako každý rok veľmi atraktívne, ako napríklad notebook, letenky, smartfón, bluetooth rádio, poukážky do luxusných reštaurácií, hotelov a kúpeľov, týždenný prenájom luxusného automobilu, luxusná kozmetika, kuchynský robot, darčekové koše a mnohé ďalšie.

Vstupenky si môžete zakúpiť vopred v Café Dobre Dobre v Starej tržnici (denne medzi 11:00 a 13:00 hod.), v hoteli Crowne Plaza (denne medzi 11:00 a 13:00 hod.), v British School, QSI, Nemeckej škole a Francúzskej medzinárodnej škole, v sobotu medzi 11:00 a 14:00 hod. v rámci farmárskych trhov v Starej tržnici, ako aj v deň konania bazáru priamo v Starej tržnici.

Ilustračný obrázok

Vianočný bazár v Starej tržnici
27
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM