Kultúra

Už po druhýkrát je partnerom Medzinárodného filmového festivalu (MFF), kto

Ilustračný obrázok k článku Už po druhýkrát je partnerom Medzinárodného filmového festivalu (MFF),
kto
6
Galéria

Už po druhýkrát je partnerom Medzinárodného filmového festivalu (MFF), ktorý má 18-ročnú tradíciu, Bratislavský samosprávny kraj.

Filmy v slovenskej premiére

„Medzinárodný filmový festival Bratislava je etablovaný filmový festival, ktorý do kín prináša filmy, ktoré najviac zarezonovali na filmových festivaloch po celom svete. Okrem premietaní však festival ponúkne aj množstvo sprievodných akcií, domácich premiér a diskusií s tvorcami,“ objasnil predseda BSK Pavol Frešo.

Medzinárodný filmový festival Bratislava ponúkne výber tých najlepších filmov sezóny, z ktorých väčšina bude uvedená v slovenskej premiére a mnoho z nich budú mať diváci možnosť vidieť iba na MFF. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman Habancová.

Vzácna návšteva

Filmy budú premietané v troch bratislavských kinách a jednej kaviarni. Návštevníci sa môžu tešiť aj na workshopy, diskusie s filmármi, koncerty a aj na prechádzku Bratislavou, počas ktorej spoznajú ikonické bratislavské lokácie, napríklad fontánu z filmu Fontána pre Zuzanu.

Filmy zároveň súťažia o ocenenia v kategóriách hraný film, dokumentárny film a krátky film.

Osemnásty ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava navštívi aj americký režisér Alex Ross Perry a slovenský herec a režisér Martin Huba, ktorý je tohtoročným laureátom ocenenia za dlhoročnú umeleckú tvorbu a držiteľom pamätnej dlaždice na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave.

Ilustračný obrázok

Medzinárodný filmový festival Bratislava 2016
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM