Tlačové správy

Už len 2 dni je možnosť prihlásiť sa do súťaže Foto roka

Ešte do 25. júna sa môžete prihlásiť do súťaže FOTO ROKA a získať odmeny v celkovej hodnote 10 000€, no tiež prezentovať svoje diela na výstave finalistov na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Nepremeškajte túto šancu!

Ilustračný obrázok k článku Už len 2 dni je možnosť prihlásiť sa do súťaže Foto roka
Foto: Rastislav Búgel

Téma aktuálneho ročníka FOTO ROKA 2015 je voľná. Prihlásiť možno sériu pozostávajúcu z minimálne troch a maximálne piatich fotografií. Prihlášky bude hodnotiť medzinárodná porota v zložení Arianna Rinaldo, Peter Župník, Magdaléna Juříková a Alan Hyža. V prvom kole porotcovia hodnotia všetky prihlásené súťažné diela, do finále a na výstavu vyberie 15 najlepších sérií. Z nich porota v druhom kole určí tri víťazné fotografie, ktoré získajú finančnú odmenu. Minulý rok uspel Tomáš Halász s dokumentárnou sériou o prezidentských voľbách: „Vyhrať FOTO ROKA bola pre mňa pocta, ktorá mi pomohla predstaviť moju tvorbu širšiemu publiku. Som rád, že v dnešnej, pre mladých fotografov tak ťažkej dobe, je tu súťaž, ktorá systematicky podporuje mladé talenty a pomáha im presadiť sa. Určite stojí zato sa do nej zapojiť.“

Verejnosť uvidí diela finalistov súťaže, ktorú organizuje Nadácia VÚB, na tradičnej výstave pod holým nebom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave od 10. septembra. Viac informácií o podmienkach súťaže a prihlášku nájdete na stránke www.fotoroka.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM