Nina Táborská Šport

Ušatá trofej, Ruud Gullit a Steve McManaman. Výnimočná trojica v Bratislave

Slávna trofej určená pre víťaza futbalovej Ligy majstrov je od dnes v Bratislave, kde v rámci podujatia UEFA Champions League Trophy Tour pobudne až do nedele. S polu s ňou zavítali do hlavného mesta aj holandský tréner Ruud Gullit a bývalý anglický reprezentant Steve McManaman.

Ilustračný obrázok k článku Ušatá trofej, Ruud Gullit a Steve McManaman. Výnimočná trojica v Bratislave
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Obaja ambasádori získali trofej počas svojej bohatej hráčskej kariéry dvakrát, Gullit v slávnej ére milánskeho AC v rokoch 1989 a 1990 a McManaman s Realom Madrid (2000, 2002).

„Som prvýkrát v Bratislave a veľmi sa tomu teším. Počas kariéry som získal mnoho trofejí vrátane dvoch pohárov pre európskeho klubového šampióna. Možno ma trocha mrzí, že som s Holandskom nevyhral majstrovstvá sveta,“ povedal Gullit, bývalý dlhoročný reprezentant „oranjes“ a držiteľ Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho hráča sveta za rok 1987.

„Precestoval som Afriku a Áziu a môžem povedať, že Liga majstrov má všade na svete veľkú popularitu. Keď ju vyhráte, zostanete doživotne zapísaný vo futbalovej histórii. Som vďačný za možnosť byť ambasádorom tejto akcie,“ dodal.

Podľa McManamana má triumf v Lige majstrov špeciálnu príchuť: „Pretože je to jedinečná trofej. V Európe sú síce silné ligové súťaže ako Premier League, Serie A a vyhrať ich nie je ľahké, ale nič sa nevyrovná víťazstvu v Lige majstrov.“

„Táto súťaž spája ľudí a keď ju chcete vyhrať, musíte mať výnimočné mužstvo a tiež šťastie. Nepodarí sa to každému,“ dodaal bývalý hráč FC Liverpool, Realu Madrid a Manchestru City.

Trofej putuje od septembra do októbra

V novej edícii najslávnejšej európskej klubovej súťaže poputuje „ušatá“ trofej od septembra do októbra do štyroch štátov už šiesty rok za sebou.

Projekt potešenia futbalových fanúšikov po celom kontinente bude mať okrem Bratislavy ďalšie zastávky vo Viedni, Záhrebe, Novom Sade, Niši a „túra“ sa končí v Belehrade.

Gullit a McManaman sú ambasádormi projektu, ktorý má spopularizovať futbal v širokej verejnosti. Gullit je vyslancom za spoločnosť UniCredit a McManaman za Európsku futbalovú úniu. Súčasťou UEFA Champions League Trophy Tour bude aj výstava Walk of Champions, ktorá predstaví futbalovú Ligu majstrov.

UEFA Champions League Trophy Tour: Takto prišla ušatá trofej do hlavného mesta!
1
Galéria
Fanúšikovia futbalu si dnes v Bratislave prišli na svoje
6
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM